Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Informations- og kommunikationsteknologi

 

Det fagtematiske netværk ICT agerer som leverandør af ICT-løsninger til de øvrige fagtematiske netværk vedrørende dataindsamling og databehandling.

Arbejdet inkluderer rådgivning, projektering, udvikling, installation og drift af de til ICT-knyttede elektroniske systemer med tilhørende software m.v. Blandt andet dataindsamling via GIS apps (ViewWorld), monitorering af vandpumper, vandværk, solcellebaseret forsyning, kølecontainere mv. og databehandling samt præsentation af data herfra.

IUGs kompetencer og indsatsområder indenfor ICT:

Internet Of Things (IoT)

Systemer til on-site monitering på de IUG etablerede vandtårne.

Humanitær Data analyse

Processering og præsentation af data fra IUG projekter herunder GIS data samt data fra IoT enheder installeret på de etablerede sites. I analysen indgår værktøjer som eks. GIS applikationer, værktøjer som R og Python, statistiske og "big data" algoritmer mv. 

Samarbejdspartnere samt arbejdsmetoder

IUG samarbejder med partnere, regionale og lokale myndigheder, lokalsamfund og andre NGO'er i det Globale Syd. Vi støtter bl.a. vores partnere med tekniske vurderinger, kapacitetsopbygning, teknisk design, uddannelse samt regelmæssig sparring på rapporter foruden opfølgende besøg. Herved støtter vi vores partnere og lokalsamfund med at forbedre deres livsvilkår og opnå et indkomstgrundlag med fokus på bæredygtig udvikling.

Kontakt IUGs sekretariat: info@iug.dk, hvis du ønsker at blive en del af IUGs tematiske netværk ICT.

 

Få et indblik i datatransmissionerne i Sierra Leone - se mere her 

Læs mere om vores datamonitoreringssystemer

Dyk ned i vores projekter med ICT i vores projektdatabase

 

Kontakt IUG

Ingeniører Uden Grænser
Kalvebod Brygge 33
1560 København V

Tlf.: 70 27 40 06
E-mail: kontakt@iug.dk


Daglig ledelse, projektinformation og samarbejde:

Peter Horne Zartsdahl, Generalsekretær
phz@iug.dk
+45 6067 7090

Følg IUG på

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.