Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Mere om Ingeniører Uden Grænser

Ingeniører Uden Grænser er en NGO baseret på frivillige med en stærk faglighed, der donerer deres tid og viden ind i vores projekter. Sammen med vores dygtige lokale partnere arbejder vi med at skaffe rent vand, bedre sanitære forhold, etablere solcelleanlæg, bygge skoler og sundhedsklinikker, klimatilpasning og affaldshåndtering. Vi sikrer lokal forankring og varige løsninger i nogle af verdens fattigste lande, primært i Afrika, og vores indsats understøtter en række af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling. 

De dygtige og engagerede frivillige i IUG er vores tekniske fundament, og deres rolle er at sparre med vores partnere, for at sikre bæredygtige kvalitetsløsninger i vores projekter. Hertil støtter sekretariatet med at sikre en helhedsorienteret tilgang til projektet gennem vores udviklingsfaglige rådgivning og samspil med frivillige og partnere.

Ingeniører Uden Grænser blev oprettet i Danmark i 2001 og er en del af Engineers Without Borders International. Derved kan vi  stille et stærkt internationalt team når der er brug for os.

Vi er en non-profit organisation, og finansieres af medlemmers kontingenter samt de bidrag vi får fra offentlige og private donorer og virksomheder. IUG har i dag over 1.500 medlemmer, hvoraf ca. 250 er aktive frivillige.

 

Den daglige ledelse

Ingeniører Uden Grænser ledes af en medlemsvalgt bestyrelse bestående af 8 medlemmer samt en formand. Vi har et sekretariat i København, der bistår de mere end 250 aktive medlemmer med blandt andet projektbeskrivelser og -udvikling, kommunikation og fundraising.

 

Bestyrelsen består af:

 

  • Bent Michael Nielsen, Formand

  • Erland Stubkjær Christensen, Næstformand

  • Carsten Vilhelm Koch

  • Vibeke Ackermann, Kasserer
  • Christina Berg Olesen

  • Niels Oscar Bay Jensen 

  • Vanja Elizabeth Wylie

  • Arne Laurvig Palsbirk

  • Rasmus Visby

 

 

 

 

I 2021 fejrede IUG sit 20 års jubilæum. Tag med på en rundtur og få et indblik i historien og vores flotte resultater.

 

 

Tilmeld dig IUGs nyhedsbrev og bliv opdateret på vores indsatser.

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 
 

Støt IUG

79443

Dokumenter

Du kan også se alle vores politikker eller finde de tidligere årsberetninger, regnskaber og referater under Downloads

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.