Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
IUG's praktikant Frederik er ved at installere måleren på vandtårnet i Gandorhun

Datatransmissionen virker nu i Gandorhun!

Den 15. juni 2018 blev der pumpet 20 m3 - eller 20.000 liter - rent drikkevand fra boringen op til vandtårnet i Gandorhun, Sierra Leone. Nu virker datatransmissionen fra boringen nemlig, og der sendes data via satellit til en server og internettet, så vi herhjemme i Danmark og kan følge med i, om vandforsyningssystemet fungerer efter hensigten.

Datatransmissions projektet i IUG handler om teste forskellige måder at monitorere vores installationer i Kenema distriktet i Sierra Leone. Når man skal bygge vandsystemet i et af verdens mindst udviklede lande, er der mange barrierer som fx materialer, logistik, aftaler osv. men en af de mest kritiske er vedligeholdelse og reparation. Uden dette bliver alt der forhenværende arbejde spildt og folket får ikke deres vand. Derfor har vi startet datatransmissions projektet som en måde at kunne vide om vores installationer fungerer som de skal og kunne dele denne information med de ansvarlige myndigheder. Efter en 3 måneder lang udviklingsproces, blev to  løsninger udvalgt til at blive testet i Sierra Leone:

En egenudviklet løsning som er lavet af arduinoer, solceller og en satellitsender, som blev installeret den 14. juni og vi kan nu monitorere installationen i Gandorhun. Den anden løsning er Grundfos Remote Monitoring, der er et off-the-shelf produkt, som er blevet installeret i hovedstaden Freetown. Der er imidlertid lidt problemer med at få det rigtige signal, da den digitale infrastruktur ikke er helt på plads, selvom der sker en rivende udvikling i telekommunikation her og i resten af Afrika.

Tegning over systemet

 

Data fra boringen i Gandorhun, 20. juni til 27. juni 2018

 

Foto af opsætningen med forklaringer

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Følg IUG på

Modtag IUGs nyhedsbrev

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 
Vidste du at...

spædbørnsdødeligheden i Sierra Leone er på 82 ud af 1000 levendefødte? Det er det andet højeste tal i verden.