Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Værktøjskasse og guides

Hos Ingeniører Uden Grænser udvikler vi løbende forskellige værktøjer og guidelines til brug i vores projekter, som vores frivillige, partnere og andre interesserede gør brug af i arbejdet med at opfylde Verdensmålene.

 

IUGs Projektledelsesmanual

Efter en god og forfriskende proces, med inddragelse af både frivillige, projektledere, sekretariatet og bestyrelsen, har IUGs projektledelsesmanual fået nyt liv og er klar til at blive brugt i alle de spændende projekter. 

Her kan du finde vejledning gennem alle faserne i projektet, inspiration til, hvordan projektet skal styres sammen med partner samt den administrative- og finansielle styring.

Projektledelsesmanualen ligger på IUGs fællesdrev (kræver en IUG-mail for adgang).

Læs mere her

OBS: Lås, redigér eller kommentér ikke i online-dokumenterne. Download i stedet, og gem lokalt, når værktøjerne skal bruges.

Bordrevet klimatilpasning i slummen i Sierra Leone

 

I august 2017 fandt et ødelæggende mudderskred til i hovedstaden Freetown, Sierra Leone, som følge af kraftige nedbørsmængder. Det gik hårdt udover slumområderne i forstæderne, hvor over 1.000 mennesker omkom i vandmasserne.

I den forbindelse har IUG gennemført borgerdrevet klimatilpasninger for at sikre området mod fremtidige hændelser.

 

Læs om metoderne her

Læs resultaterne og evalueringen af indsatsen her

 

 

 

 

 

 

 

The potentially destructive effects of climate change have become inevitable.

This climate resiliency project in Freetown, Sierra Leone, running from 2021-2022 with a budget of DKK 1.1 million, took its starting point from EWB-DK’s engagement in recovery interventions following the twin disaster in 2017 in suburban Freetown, and the climate resilience project initiatives taken since 2020. 


Værktøjsmanual: Vurdering af energisystemer i Syd

 

IUG har sammen med den lokale partner SEND Sierra Leone udviklet denne værktøjsmanual, der kan bruges til at engagere lokalsamfundet i beslutninger om investeringer i elektricitet til gavn for hele samfundet.

Metoderne adresserer bl.a. spørgsmål relateret til elforbrug både i husholdninger og til produktiv brug af energi i virksomheder.

Læs manualen her

 


Tilpasning til klimaændringer: Risikovurdering af landdistrikter

 

 

Forud for IUGs klimatilpasnings- og vandsektorprojekt i Kenema distriktet i Sierra Leone, er der sammen med den lokale partner og lokalsamfund gennemført en participatorisk risikovurdering af 10 landsbyer.

Læs resultaterne og metoderne her

 


Guide til udgravning af kanaler til klimatilpasning

 

IUG har sammen med de to lokale partnere SEND Sierra Leone og World Hope International Sierra Leone udarbejdet en guide til at udgrave kanaler i landsbyer, som led i arbejdet med at ruste landsbyerne til klimaforandringer.

Læs guiden her

 

 


CHS-brætspil

IUG har i samarbejde med Emergency Architecture & Human Rights (EAHR) udviklet et læringsspil omkring Core Humanitarian Standards.

Spillet er relevant for NGO’er, organisationer og enkeltpersoner, der ønsker at blive bedre til at regere på humanitære behov, kriser og dilemmaer med gennemsigtighed og ansvarlighed i overensstemmelse med de humanitære kernestandarder.

Det er oplagt at spille spillet sammen med partnere i Syd, på arbejdspladsen eller i projektgruppen herhjemme.

Læs mere her

 


 

Vidste du at...

på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget en tank til opsamling af regnvand og har koblet skolen til den offentlige vandforsyning.