Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Frivillig i IUG

Ingeniører Uden Grænser drives næsten udelukkende af frivillige. Det er nemlig vores idégrundlag, at de frivillige styrer så meget som muligt af vores arbejde, så vi kan gøre en forskel i verdens fattigste lande for så få omkostninger som muligt. 

IUG er for alle, der har interesse i teknisk humanitært arbejde og de faglige baggrunde spænder bredt fra ingeniører, geologer, maskinmestre, hydrologer, økonomer til antropologer etc. Om du er studerende, ledig, erhvervsaktiv eller pensioneret spiller ingen rolle, det vigtigste er, at du har lyst til at engagere dig.

For jo flere vi er, jo større forskel kan vi i fællesskab gøre ude i verden.

 

For at blive aktiv frivillig i IUG, skal du være medlem af organisationen. 

 

Kom til infomøde

 

Vi opfordrer alle interesserede til at komme til vores infomøder. Her vil du blive introduceret til IUGs historie, projekter og indsatser og høre mere om, hvordan du kan blive frivillig og forventningsafstemme med dine interesser og vores platform.

 

Vi har i øjeblikket ingen planlagte informationsmøder for nye frivillige, men henviser til vores portal med ledige frivilligjobs.

Se hvor vi mangler frivillige her

Bli medlem

 

For at blive en del at IUG, skal du være medlem. Alle typer medlemmer er værdifulde for os. Det er ikke et krav, at du skal være frivillig og helt op til dig, om du har lyst til at engagere dig i IUGs indsatser.

 

Bliv medlem her

Bliv frivillig

 

Ønsker du at engagere dig i IUG, så opret dit CV i kompetencedatabasen og søg viden om projekterne i projektdatabasen.

På den måde kan projektgrupperne og andre frivillige nemt finde frem til de rette personer, når de har brug for nogle særlige kompetencer til et givent projekt eller en afgrænset opgave.

Opret dit CV her

Få en IUG mail

 

En IUG-mail er et must for vores frivillige. Den giver dig overblik over de forskellige projekter, adgang til arbejdsdokumenterne og du kan nemt kommunikere med andre IUG’ere.

Skriv til info@iug.dk og få tildelt din personlige mail.

Fagtematisk netværk

 

Vores frivillige er organiseret i fagtematiske netværk, og det er her, at det virkelige arbejde udføres. I de fagtematiske netværk opstår og udvikles vores projekter på baggrund af idégenerering og professionel sparring mellem de tekniske fagfolk.

Vælg det fagtematiske netværk, der passer til dine interesser og kompetencer. Deltag i møderne, hør om projekter, der er under udvikling og implementering og byd ind med dine kompetencer, hvor du gerne vil være med.


Kontakt sekretariatet, hvis du har spørgsmål eller ønsker, at blive en del af et af vores fagtematiske netværk: info@iug.dk 

 

Vand, sanitet & hygiejne (WASH)

Bæredygtig energi

Affalds-håndtering Information, kommunikation & teknologi (ICT)

Byggeri & konstruktion

 

 

Vi søger jævnligt frivillige til specifikke opgaver, der vil bidrage til organisationens arbejde. Disse stillinger kan du finde her

Værktøjsseminar

 

Vil du være aktiv i IUG, er det obligatorisk at deltage i et værktøjsseminar. Her vil du blive klædt godt på til IUGs arbejdsgange og univers.

Vi inviterer løbende nye medlemmer til vores møder, som holdes ca. fire gange årligt.

Kompetencer

 

Der er mange måder at være frivillig på i IUG 

Projektrelateret: Bliv en del af et projekt – alle IUGs projektgrupper er åbne, men du skal være opsøgende for at blive en del af gruppen og du kommer ind via det fagtematiske netværk.

Stil dine kompetencer til rådighed: Er du en del af et fagtematisk netværk, er du forpligtet til at dele ud af din viden og byde ind med løsninger.

Frivilligjobs

Vi søger jævnligt frivillige til specifikke opgaver og projekter, der bidrager til organisationens arbejde.

Se vores ledige frivilligjob her

 

Har du flere spørgsmål, om at blive frivillig, så kontakt sekretariatet på info@iug.dk

 


 

Hvad forventer vi af dig?

Som frivillig i IUG er du med til at gøre en forskel for verdens fattige. Men for at samarbejdet skal være godt og produktivt, har vi følgende forventninger til dig:

  • Du er loyal overfor IUGs arbejde og de andre frivillige
  • Du er indstillet på at yde en indsats og lægge energi og kræfter, hvor du engagerer dig
  • Du kan afsætte ca. 10 timer om måneden
  • Du kommer regelmæssigt til møderne
  • Du kender til IUGs formål og værdier

Modtag IUGs nyhedsbrev

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 

Følg IUG på

Følg IUG på

Vidste du at...

på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget en tank til opsamling af regnvand og har koblet skolen til den offentlige vandforsyning.