Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Vinderpris i IUG Engineering Challenge under UNGE forskere konkurrencen

 

 

Vinderpris i IUG Engineering Challenge (senior) under UNGE forskere konkurrencen, 2019 var en feltrejse til et af IUGs indsatslande. Lige nu er Jimmie Frank Thestrup Byg på vej tilbage efter en uge i felten med IUGs projektleder Carsten Koch. Missionen gik til et af Afrikas fattigste lande, Sierra Leone. Ugen har budt på indvielse af ny-renoverede sundhedsklinikker, opmåling af terræn til ny kollegiebygning for unge med handicap, inspektion af IUGs datamonitoreringssystem og meget meget mere.

I sit virke har IUG et stort fokus på forankring af dansk udviklingsbistand i den danske befolkning, specielt de unge. Formål med feltrejsen, er at give unge mod og gejst til at tænke anderledes i karrierevalgt og vise hvad en naturfaglig uddannelse også kan bruges til.

I 2019 vandt Jimmie prisen samme med makker Andreas Duerlund Rasmussen, Odense Tekniske Gymnasium. Andreas kunne desværre ikke deltage på mission og modtager et rejselegat.

Engineering Challenge-prisen er skabt i samarbejde med Engineering i Skolen, Villumfonden, A. P. Møller Fonden, Lundbeckfonden og Industriens Fond. Udfordringen sætter fokus på projekter, der understøtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og fx arbejder med at løse udfordringer i nogle af verdens mest udsatte lande, som IUG også arbejder i.

 

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Følg IUG på

Følg IUG på

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.