Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Vinderpris i IUG Engineering Challenge under UNGE forskere konkurrencen

 

 

Vinderpris i IUG Engineering Challenge (senior) under UNGE forskere konkurrencen, 2019 var en feltrejse til et af IUGs indsatslande. Lige nu er Jimmie Frank Thestrup Byg på vej tilbage efter en uge i felten med IUGs projektleder Carsten Koch. Missionen gik til et af Afrikas fattigste lande, Sierra Leone. Ugen har budt på indvielse af ny-renoverede sundhedsklinikker, opmåling af terræn til ny kollegiebygning for unge med handicap, inspektion af IUGs datamonitoreringssystem og meget meget mere.

I sit virke har IUG et stort fokus på forankring af dansk udviklingsbistand i den danske befolkning, specielt de unge. Formål med feltrejsen, er at give unge mod og gejst til at tænke anderledes i karrierevalgt og vise hvad en naturfaglig uddannelse også kan bruges til.

I 2019 vandt Jimmie prisen samme med makker Andreas Duerlund Rasmussen, Odense Tekniske Gymnasium. Andreas kunne desværre ikke deltage på mission og modtager et rejselegat.

Engineering Challenge-prisen er skabt i samarbejde med Engineering i Skolen, Villumfonden, A. P. Møller Fonden, Lundbeckfonden og Industriens Fond. Udfordringen sætter fokus på projekter, der understøtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og fx arbejder med at løse udfordringer i nogle af verdens mest udsatte lande, som IUG også arbejder i.

 

Støt IUG

79443

Følg IUG på

Følg IUG på

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.