Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Brug din faglighed til at gøre en forskel i et af verdens fattigste lande

Temaaften om vand, sanitet og klimasikring i Sierra Leone

Ingeniører uden Grænser har i de seneste 10 år arbejdet i Sierra Leone med sikring af adgang til vand, sanitet og forbedret hygiejne (WASH) i 26 mindre landsbyer i den østlige del af landet (Kenema provinsen) samt i et fattigt område i udkanten af hovedstaden Freetown som blev hårdt ramt af et jordskred i 2017, hvor vi har installeret enten hånddrevne pumper eller større systemer med soldrevne pumper. Ud over selve planlægning og konstruktion støtter vi også den lokale organisering af drift og vedligeholdelse af installationerne, samt myndighedernes kapacitet til at planlægge, samarbejde med og understøtte WASH i de lokale samfund hvor også klimatilpasning er ved at blive en central komponent. 

Ingeniører uden Grænser skal i gang med næste fase og vi vil gerne trække en bred vifte af dansk faglighed på områder ind i vores fremtidige aktiviteter.

Aftenen er tænkt som en indføring i vores arbejde med vand og sanitet i Sierra Leone, og som en konkret mulighed for Ingeniører Uden grænsers medlemmer og andre interesserede at diskutere og udveksle ideer i forbindelse med planlægningen af nye vandprojekter i Sierra Leone og blive en aktiv del af vores kommende projekt.

 

Dato:  6. oktober kl.  17.30 til 21.00

Sted: Online

Arrangement foregår hovedsageligt på dansk - og er åbent og gratis

Der er maksimalt plads til 50 deltagere, så vi anbefaler hurtig tilmelding.

 

Tilmeld dig her

 

Program 
 

 • Velkomst og kort introduktion til Ingeniører uden Grænser v. Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i Ingeniører uden Grænser og Benny Nybroe, koordinator af Ingeniører uden Grænsers faglige netværk for WASH. (10 minutter)
 • Ingeniører uden Grænsers historik i Sierra Leone – vand og sanitet som en mennesket – hvordan gør vi det (15 minutter)
 • En introduktion til Sierra Leone med fokus på vandsektoren, v. World Hope International (online) som er en af vores partnere i Sierra Leone. (10 minutter)
 • Hvilke type systemer driver vi: Konstruktion og vedligehold af vandforsyning og sanitet i Sierra Leone, v. Benny Nybroe og Klaus Jensen. (15 minutter)
 • Potentialer i dataovervågning: Transmission og monitorering af driftsdata fra soldrevne vandpumper, v. Bent Kjellerup og Kjeld Jensen. (15 minutter) 
 • Borgerinddragelse / demokrati og lokal vandforsyning: Den institutionelle ramme på distrikts og landsby niveau, v.  Per Jacobsen og Dorte Lindgaard Madsen. (15 minutter)
 • Pause: Der vil bliver serveret et let måltid
 • Arbejdsgrupper med udgangspunkt i de 3 oplæg 
 • Plenum: præsentation af ideer og kommentarer fra grupperne
 • Diskussion
 • Afrunding af aftenen.
Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.