Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

TED Talk: Indeklima og varme i slumområder

Varme er en stille dræber og i verdens slumområder, kan det have katastrofale konsekvenser for indbyggerne, når indendørstemperaturen i blikskurene når over de 40 grader. Det forsøger organisationen MEER at ændre på ved bl.a. at forbedre indeklimaet og varmestyringen.

Deres seneste testprojekt har fokuseret på Freetown i Sierra Leone, i samme område, hvor IUG og den lokale partner WHI har projekter. Resultaterne er imponerende og der er tale om en potentiel varmreduktion på op til 20 %.

IUG har inviteret grundlæggeren og Ph.d. Ye Tao fra organisationen MEER til at holde et kort videnskabeligt oplæg om organisationens spændende og vigtige arbejde, der helt sikkert kan inspirere IUGs projekter omkring klima- og dataindsamling.

MEER er stærkt orienteret mod klimatilpasning og borgerdrevne metoder og fokuserer især på indeklimaet og hvordan man kan nedbringe temperaturen i bygninger, specielt i de blikhytter, hvor de fattige bor i slumområderne.

Ye Tao og hans team bruger miljømæssige parametre og data i deres videnskabelige arbejde og dokumentation af effekt, hvilket også er meget interessant i IUGs projekter. Deres metode til indsamling af data er stadig manuel, og det vil være interessant, hvis IUG kan integrere deres parametre i vores systemer, så de kan transmitteres automatisk.

Oplægget foregår i forbindelse med IUGs sommersamling og vil desuden blive streamet, så medlemmer, der ikke har mulighed for at deltage fysisk, kan deltage online. Der vil være tid til spørgsmål og diskussion efterfølgende.

Tid & sted:
Tirsdag d. 22. august 2023
Kl. 17.30 – 18.10
IDA Innovate, Kalvebod Brygge 33, stuen, Kbh V

Ved online deltagelse, deltag her

 

Læs mere om MEER her og se bliv klogere på arbejdet i slumområderne i Freetown her

 

Arrangementet er åbent for alle.

 

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.