Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Christine på misson i Zimbabwe

Praktik ved IUG skaber rammer for udvikling og nye måder at tænke på

”IUG har været langt mere end bare en praktikstilling, og har givet rum til at lære, vokse og prøve sig på nye udfordringer.” - Christine Brassien

Som praktikant ved Ingeniører uden Grænser har Christine Brassien i efteråret 2016 haft et stort ansvar og været en betydningsfuld del af IUGs daglige virke. Praktikken har bl.a. budt på mission i Zimbabwe, og har givet erfaring med udviklingsarbejde som man ikke kan læse sig til på studiet.

”Det har været en værdifuld supplering til studierne at få indsigt i, hvordan man arbejder med udvikling i den virkelige verden, og har givet erfaring som ikke kan måle sig med at læse artikler. Og selv at få muligheden for at komme med på en fact-finding mission, har virkelig været en unik mulighed for at fordybe forståelsen af udviklingsarbejde og transnationalt NGO-arbejde. Arbejdet med projektdokumenter før og efter missionen har vist omfanget af et udviklingsprojekt, og givet mig en tydeligere forståelse af de aspekter der skal inkluderes, og hvordan man bedst gør dette.

Som praktikant bliver man inkluderet i en organisation fuld af faglige ressourcer, og det har været inspirerende og motiverende at observere erfarne fagfolk i rollen som koordinatorer og gruppeledere, og at se hvordan man forholder sig til, og løser situationer der kan opstå i et løbet af et projekt. Selv om ens egen baggrund ikke nødvendigvis er teknisk, kan man alligevel lære meget af den arbejds- og virkelighedserfaring som de frivillige har. Det har været spændende at deltage i forskellige typer møder, og det har givet en meget bedre indsigt i de fordele og udfordringer der kan være i samarbejde mellem frivillige, såvel som mellem organisationer.

Som praktikant i IUG bliver du virkelig inkluderet i organisationen, og deltager aktivt i organisationsarbejde og projektudvikling. Jeg har deltaget i alt fra projektgruppemøder og eksterne møder, til fundraising, projektbeskrivelser og ikke mindst deltaget i en mission til Zimbabwe for at se problemstillingerne i den virkelige verden. Opgaverne er udfordrende på et overkommeligt niveau, og har man brug for sparring undervejs skal man bare spørge de andre på kontoret.”

For Christine har praktikken udviklet måden at tænke udviklingsarbejde på. Med et teoretiske tungt studie pointerer Christine, at noget af det vigtigste praktikken har lært hende er, hvordan man konkret kan arbejde med menneskerettigheder og at dette kan være anderledes fra hvad man lærer i teorien. 

 

Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal forbedre mennesker liv i udviklingslande.