Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Projektleder Ole Torp Aundal på Zanzibar, Tanzania

Når føl får stærke ben at gå på, skabes hverdagens helte

Mustafa Makhukhi kan med stolthed kalde sig månedens IUG’er da han med sikre skridt har bidraget til projektet: SOS- børnebyerne på Zanzibar, Tanzania.

I 2012 indgik IUG et samarbejde med Simens Danmark, Nordic Solar og SOS-børnebyerne for at løfte opgaven om, at skabe bedre og mere bæredygtige rammer for børnene i SOS- børnebyen på Zanzibar. Dette samarbejde vandt i 2015 CSR-Partnerskabsprisen for det unikke samarbejde mellem virksomheder og organisationer. Arbejdet med at skabe bedre rammer for børnene fortætter, og faciliteterne udvikles i øjeblikket til, at der i fremtiden kan installeres et solpanelsystem som vil sikre bæredygtig og stabil energiforsyning til børnebyen.

Mustafa er netop hjemvendt fra sin første udsendelse i felten hvor fokus særligt var på at overse projektet og implementeringen af nye tiltag.

 

 

Mustafa er uddannet ingeniør fra DTU (2014). Til dagligt arbejder han med afløbsteknik hos Rambøll. I sit job hos Rambøll blev Mustafa tilknyttet en mentor, Ole Torp Aundal, som desuden er frivillig i IUG og projektleder for projektet på Zanzibar. Mustafa blev derigennem introduceret til IUGs arbejde, og særligt til det specifikke projekt hvor IUG på daværende tidspunkt søgte en nyligt uddannet til at komme med ud i felten på et følprogram. 

På Zanzibar blev Mustafa ikke kun mødt af ekstrem venlighed fra lokalbefolkningen, men oplevede også hvordan man i felten arbejder under helt andre forhold. I felten skal der ofte handles hurtigt og resolut. Disse erfaringer om at tilse forhindringer fra forskellige vinkler, har særligt udviklet Mustafa. Her hjemme foregår meget arbejde ved udregninger som passer på papiret, sådan kan man ikke altid arbejde i felten; der må tænkes anderledes og tages hurtige beslutninger på stedet for at løse et problem. Særligt dette har givet Mustafa stærke ben at gå på.  

Mustafa havde en idé om at IUG kun var for seniorer, det fik han dog hurtigt aflivet. Til møderne før sin udsendelse oplevede Mustafa, hvordan erfarne fagfolk fortsat holder sig opdateret på nyeste tendenser og samtidig også respekterede hans bidrag.  Mustafa havde før sin udsendelse aldrig forestillet sig at udviklingsarbejde var noget han ville arbejde med, men engagementet fra IUGs frivillige smittede af og de forberedende møder forsikrede ham om, at han i IUG kunne være med til at gøre en forskel for mange mennesker med sin tekniske ekspertise. Efter sin udsendelse står noget af det klareste derfor for Mustafa: ”man kan hjælpe på mange måder, man kan donere penge, men man kan også selv gå ud og skabe et resultat, og folk sætter virkelig pris på det man laver”

Ligeledes mener Mustafa, at noget af det mest lærerige fra udsendelsen findes i lokalbefolkningens venlighed: ”man kommer automatisk ind i en stor familie og de ser én som hverdagens helt”. At være hverdagens helt for nogen har haft stor betydning for Mustafa, og de positive og lærerige oplevelser har forsikret ham om, at engagementet fortsætter hos IUG og i arbejdet om at hjælpe verdens fattige.

 

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.