Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

IUGs tidligere formand er gået bort

Natten til mandag den 11. december sov IUGs forhenværende formand Steen Frederiksen ind. 

Steen Frederiksen var med fra IUGs spæde start og bidrog med sin store udlandserfaring. Senere blev han bestyrelsesformand fra 2007 til 2017. Under hans formandskab i 2011 modtog IUG de første bevillinger fra CISU til et WASH-projekt i Sierra Leone og en nødhjælpsindsats i Pakistan. Samme år blev han valgt som formand for EWB International.

Frem til sin død var Steen Frederiksen et respekteret æresmedlem af IUG og hans grundighed og engagement skinnede igennem. Det oplevede IUG bl.a. i forbindelse med fejringen af 20. års jubilæet i 2021, hvor Steen Frederiksen, på trods af at han måtte melde afbud, insisterede på at skrive en tale, som blev fremført i hans fravær.

”Den der har evnerne, har også pligten,” udtalte Steen Frederiksen i forbindelse med optagelserne til IUGs jubilæumsfilm i 2021. Et mantra, som han levede højt efter og som satte sit præg i hans store engagement i IUGs arbejde.

Se eller gense IUGs jubilæumsfilmen her:

Ære være Steen Frederiksens minde og den positive indflydelse hans engagement i IUG har haft for organisationen. Det er hans visioner, som IUG er formet af.

Steen Frederiksen blev bisat i Hillerød lørdag d. 16. december.

 

Vidste du at...

i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor arbejder IUG for at forbedre de sanitære forhold.