Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Dorte Lindegaard Madsen ved partnerorganisation OTC i Sierra Leone

IUG repræsenteret i bestyrelsen for Ocean Plastic Forum

Ingeniører Uden Grænser tager plads i bestyrelsen for Ocean Plastic Forum repræsenteret ved Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i Ingeniører Uden Grænser. Bag Ocean Plastic Forum står tyve partnere – heriblandt også Maskinmestrenes Forening, Danske Rederier, Plastindustrien, DAKOFA og Plastic Change.

Ingeniører Uden Grænser har været en del af initiativet fra starten og repræsenterer nu NGO’erne de næste 3 år i den nyvalgte bestyrelse. Målet er at gøre noget ved den stigende plastforurening i Verdenshavene.

”I IUG er vi rigtig glade for at være med i dette spændende projekt og repræsentere de andre NGO’er. IUG arbejder med håndtering af affald og plastik – vi har derfor frivillige med erfaring og kompetencer indenfor disse områder, som vi glæder os til at bringe i spil,” siger Dorte Lindegaard Madsen.

OPF er åben for nye medlemmer, og håber på at kunne få endnu flere med i samarbejdet. Partnerskabet har fokus på at fjerne plastik indenfor 12 sømils grænsen – det vil sige strande, kyster, floder og udstrømning fra floder, vandløb og dets lignende.

”Vi ville skabe et initiativ, som inddrog både virksomheder, NGO'er, organisationer samt regeringer, og gøre det, som Danmark er rigtig god til – nemlig at arbejde på tværs og derved skabe resultater,” fortalte Niels Larsen, formand for Ocean Plastic Forum og bestyrelsesmedlem i Maskinmestrenes Forening i sin åbningstale.

Dorte Lindegaard Madsen (cand.scient.pol) har været generalsekretær i Ingeniører Uden Grænser siden 2014. Tidligere har hun arbejdet i blandet andet FN og Ibis.

Læs mere om Ocean Plastic Forum

Følg IUG på

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.