Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Tappested i Gandorhun, Sierra Leone, hvor IUG har etableret et vandforsyningssystem

IUG med i ”P1 redder verden”

Fredag den 17. august deltog generalsekretær for Ingeniører Uden Grænser Dorte Lindegaard Madsen i den første udsendelse af ”P1 redder verden” – en programserie på DR P1, der sætter fokus på FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Temaet var Verdensmål 1 – Afskaf fattigdom. Med i studiet var også Martin Paldam, professor emeritus i økonomi ved Aarhus Universitet. Han lagde vægt på, at man skal have gang i eksporten af varer for at afskaffe den ekstreme fattigdom, der især hersker i Afrika syd for Sahara.

IUG og Dortes holdning er, at befolkningen skal have adgang til rent drikkevand, før man kan begynde at snakke udvikling. Når familierne får adgang til rent drikkevand bliver de også rigere, fordi de bruger en mindre del af deres lille økonomi på sundhedssystemet.

”Det er et spørgsmål om, at vi skal lave viden overførsel. Vi skal sørge for at lokalsamfundene tager ejerskab for brønden. Det nytter ikke noget, at der er en kultur, hvor de sidder og venter på at nogen kommer og reparerer den. I vores projekter i Ingeniører Uden Grænser fylder det tekniske faktisk ikke så meget – det er undervisning, læring og træning i vedligeholdelse,” sagde Dorte i debatten.

Og svaret er klart, da deltagerne bliver spurgt til, hvad den almindelige dansker kan gøre:

”Den vigtigste ressource i vores organisation er vores medlemmers viden. Så videnoverførsel – giv din viden til projekter i Afrika. Det er en enorm ressource.”

Hør udsendelsen

Læs studiet fra WHO

Læs mere om at være frivillig i IUG

Følg IUG på

Vidste du at...

spædbørnsdødeligheden i Sierra Leone er på 82 ud af 1000 levendefødte? Det er det andet højeste tal i verden.