Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Gå-hjem-workshop: Håndtering af affald i det Globale Syd - hvad er de gode lokale løsninger?

I mange udviklingslande hersker der store udfordringer med de stigende mængder plastik, især engangsemballage, der for alvor har indtaget hverdagen. Det er svært at undgå, at affaldet ender gaderne, i byens floder og ud i havet. Hvad stiller vi op?

I Danmark er vi langt fremme i forhold til affaldshåndtering, men for mange udviklingslande hersker der store udfordringer med de stigende mængder plastik, især engangsemballage, der bliver en større og større del af hverdagen. De lokale affaldsstrukturer er flere steder mangelfulde og ofte ikke til stede. Problemet med de enorme mængder af affald synes vanskelig at løse, og det er svært at undgå, at affaldet ender i gaderne, i byens floder og ud i havet. 

Hør mere om, hvordan Ingeniører Uden Grænser arbejder for at opsamle, genbruge og afskaffe affald og skabe bæredygtige løsninger i lokalsamfund i Sierra Leone og Togo. 

Ingeniører Uden Grænser er en fagteknisk dansk ngo med mere end 1.500 medlemmer og over 250 frivillige med tekniske kompetencer, der sammen med lokale partnere i det Globale Syd, bl.a. arbejder for at forbedre de sanitære systemer, skaffe adgang til rent vand, bæredygtig energi, klimatilpasning.

Ved dette arrangement vil nogle af IUGs frivillige dele ud af deres erfaringer med affald i udviklingslande og fortælle om, hvordan dansk knowhow kan bringes i spil og skabe bæredygtige, lokale løsninger. Undervejs vil der være en lille workshop (30 minutter), hvor deltagerne kan komme med bud på, hvordan konkrete udfordringer kan løses i projekterne og bidrage med deres fagligheder.  

Program

  • Velkomst 
  • Intro til Ingeniører Uden Grænser 
  • Affald i et udviklingsperspektiv (eksempler fra Togo og Sierra Leone)  
  • Pause - networking 
  • Brief om udfordringer i arbejdet 
  • Hackathon på 3 udfordringer - gruppediskussion om faglige udfordringer og kort præsentation af hovedkonklusioner 
  • Afslutning

 

Torsdag d. 12. oktober 2023

Kl. 18:30 - 20:00

Sted: IDA Innovate, København V

Gratis

 

Tilmelding her 

 

Tilmeldingsfrist 10. oktober 2023 - kl. 23:55

 

Arrangementet er arrangeret af IDA Miljø og Ingeniører Uden Grænser.

 

 

Vidste du at...

kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? En sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand.