Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Bæredygtig forretningsudvikling i udviklingsprojekter

Uanset, om der arbejdes med vandforsyninger, energiforbedringer, lokal produktion etc. i udviklingslande, er der nødt til at være fokus på forretningsudvikling for at skabe bæredygtige projekter, som befolkningen kan få udbytte ud af og på sigt selv kan drive. 

 

Ved dette arrangement deler Karsten Thoning Solaas, CEO og stifter af virksomheden Out-Growers Aps, ud af sine erfaringer fra tanken til etableringen af den første fabrik i Tanga, Tanzania.

 

Out-Growers’ hjertebarn er en ‘small-scale cashew factory’, som placeres tæt på cashew-bøndernes landsbyer, som de er inviteret ind i som medejere. Målet er at skabe en ‘proven business-case’, som kan tiltrække kommerciel finansiering og således etablere bønderne som forretningspartnere fremfor bistandsmodtagere.

 

Out-Growers har etableret den første fabrik og 1000 bønder omkring den er organiseret i et kooperativ, som uddannes og struktureres i samarbejde med CARE Danmark og CARE Tanzania, støttet af DANIDA. Det er i høj grad en ingeniørmæssig udfordring at skabe en fabrik med lavt co2 aftryk, lokal placering som er opbygget som en modulær standard, der kan multipliceres og gentages.

 

Der vil være rig mulighed for at diskutere og få inspiration til, hvordan forretningsudvikling kan bruges som det bærende element i IUGs udviklingsprojekter.

 

Læs mere om Out-Growers her

 

Arrangementet er for alle og finder sted: 

Tirsdag d. 14. marts, kl. 18.00-20.00

IDA Innovate, Kalvebod Brygge 33, København V.

 

Der vil blive serveret let forplejning.

 

Af hensyn til bestilling af snacks m.m., bedes interesserede tilmelde sig her 

 

 

Vidste du at...

i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor arbejder IUG for at forbedre de sanitære forhold.