Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Fotoudstilling/ Talk: Oplev Sierra Leones klimaforandringer i Svendborg

Ingeniører Uden Grænser sætter sammen med den prisbelønnede danske fotojournalist Mikkel Hørlyck fokus på klimaforandringerne i Sierra Leone.

Det gør de gennem foto- og engagementsprojektet ”Bygger fremtiden”, der i december og januar kan opleves som udstilling i Svendborg og en talk i begyndelsen af januar.

Ingeniører Uden Grænser har siden 2017 haft fokus på at gøre udsatte samfund i det vestafrikanske land, Sierra Leone, modstandsdygtige over for de stigende klimaforandringer, der påvirker landets befolkning. Indsatsen går blandt andet ud på at ruste de små samfund ved at sikre de lokales hjem og forbedre bl.a. uddannelsesmuligheder, vejnet, vandforsyning og sanitære forhold.

I et samarbejde med fotojournalist Mikkel Hørlyck, bliver den barske virkelighed, befolkningen lever under, skildret i slummen Freetown og en række landsbyer i det sydøstlige Sierra Leone. Men der er også håb at spore i billederne og en ukuelighed i befolkningen, som IUG forsøger at hjælpe gennem borgerdrevet indsatser.

Talk og fernisering

Kig forbi ferniseringen torsdag den 18. januar 2024 mellem kl. 16.00 – 18.00, Kalejdoskop – Center for Fotografi, Fruestræde 19, 5700 Svendborg.

Og deltag i talken ”Bygger fremtiden – fokus på klimaforandringer i Sierra Leone” d. 18/1-24 kl. 18.30 – 20.30, hvor Mikkel Hørlyck vil vise og fortælle om serien af billeder og kommunikationsmedarbejder Naja Mammen Nielsen, fra Ingeniører Uden Grænser, vil fortælle om IUGs arbejde med klimatilpasning i Sierra Leone.  

Foto: Charlotte de la Fuente


Arrangementet er gratis, men da der er begrænsede pladser, anbefaler vi tilmelding her

 

Udstillingen kan opleves hos Kalejdoskop – Center for Fotografi, Fruestræde 19 i Svendborg i perioden 20/12 –2023 – 1/3-2024, der løbende holder åbent for besøgende.

 

Læs mere om projektet hos Globalnyt her og Verdens Bedste Nyheder her

Projektet er blevet til med midler fra Udenrigsministeriets Oplysnings- og Engagementspulje – OpEn.

 

Vidste du at...

på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget en tank til opsamling af regnvand og har koblet skolen til den offentlige vandforsyning.