Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Flot bevilling fra GLOBUS-puljen til IUGs engagementsprojekt

Den nye pulje for globalt engagement, uddannelse og samarbejde, GLOBUS, har valgt at bakke op om IUGs engagementsindsats blandt danske studerende og styrke arbejdet med cirkulære projekter.

 

Med en flot bevilling på omkring 900.000 kr., vil IUG øge de studerendes kendskab og viden om FNs globale verdensmål og dansk udviklingssamarbejde i det Globale Syd på ingeniørstudierne SDU og DTU.

 

Hos IUG er der stor begejstring for det nye projekt, der bygger videre på igangværende gode samarbejder med SDU og DTU samt danske virksomhedssamarbejder og lokale partnerskaber.

”Med dette projekt får vi mulighed for at skabe et endnu større engagement blandt danske studerende om Verdensmålene, som samtidig vil gavne vores partnerskaber i det globale Syd med bæredygtige løsninger,” fortæller Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i IUG.

Verdensmålene i pensum

Gennem tilrettelagte undervisningsforløb på de to universiteter vil de studerende få konkret viden og praktisk erfaring med SDG’erne gennem universitetsopgaver og relevante praktikker, hvor de vil arbejde med produktudvikling og innovation samt bæredygtige og teknologiske løsninger i udviklingslande.

Dette kommer til at foregå i tæt samarbejde med IUGs partnerskaber i det Globale Syd (NGO’ere og socialøkonomiske virksomheder) samt danske virksomheder, der stiller deres viden til rådighed til gavn for de studerende, partnerne og projekterne.

”Projekterne kommer til at få en direkte effekt på modtagerne i det Globale Syd og bidrage til den grønne omstilling og lokale løsninger, hvor dansk teknisk udstyr vil blive implementeret og anvendt i grønne cirkulære projekter,” siger Dorte Lindegaard Madsen.

Globale forandringsaktører

Praktikanterne vil som led i deres uddannelse være med til at montere det donerede udstyr, i tæt samarbejde med partnerne og med løbende rådgivning fra IUG og danske virksomheder.

Udover, at det brugte udstyr fra Danmark, får nye anvendelsesmuligheder og forlænget levetid i det Globale Syd (herunder et doneret vandværk), vil der blive overført viden fra danske universiteter og virksomheder, som vil gavne de lokale partnerskaber og lokalsamfund med know how og teknologiske løsninger.

Derudover vil de studerende blive inddraget som forandringsaktører og skabe en større forståelse for internationale udviklingsprojekter og bidrag til opfyldelsen af Verdensmålene.

 

Projektet forventes at gå i gang i januar 2023 og de første praktikanter vil blive sendt afsted i foråret 2023.

 

Vidste du at...

i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor arbejder IUG for at forbedre de sanitære forhold.