Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

En ildsjæl er gået bort

Kort før jul drog én af Ingeniører Uden Grænsers grundlæggere og trofaste støtter, Paul Ernst Christensen ud på sin sidste rejse.

 

Paul Ernst var med fra begyndelsen, da IUG i 2001 blev grundlagt af tre ingeniører. Med mange års erfaringer i felten fra Udenrigsministeriet og det rådgivende ingeniørfirma Carl Bro, var det oplagt for ham at bruge en del af pensionisttilværelsen på sit frivillige engagement i IUG.

 

Paul Ernsts utrættelige drivkraft for IUG, i de mere end de 14 år, som han var involveret, var en stor ressource i organisationen.

 

Særligt da IUG havde lokaler i Maskinmestrenes Hus på Skt. Annæ Plads i København, havde IUG gavn af hans store engagement, viden og grundighed. Ofte tog han toget fra Allerød til Nørreport og nød gåturen gennem byen, hen til kontoret, hvor han i mange år var en fast del af sekretariatet og medlem i kommunikationsgruppen, hvor han bl.a. varetog IUG’s foredragsvirksomhed og informationsmøder - og sekretariatet havde stor glæde af hans selskab og store faglighed.

 

Paul Ernst trak flittigt på sit store netværk og sine kontakter hos IDA, skabte forbindelser til andre organisationer og virksomheder og hev mange gode kræfter ind fra studietiden, tidligere kolleger og sit netværk, til stor nytte for IUG. Han holdt meget af at samarbejde med de gamle kontakter og de unge studerende, som stadig spiller en stor rolle i IUG. Ligeledes arbejdede han for at udvikle mange af projekterne og at gøre IUG kendt i bredere kredse og det er hans fortjeneste, hvor IUG står i dag.  

 

Frem til sin død var Paul Ernst et respekteret æresmedlem af IUG og i hans fravær ved IUGs 20.-års jubilæum i 2021, holdt hans hustru og barnebarn en flot tale, om hans store glæde og stolthed ved at være en del af IUG gennem årene.

 

Ære være Paul Ernsts minde og den positive effekt hans engagement i IUG har indvirket ude i de landsbyer og befolkninger, IUG har arbejdet for gennem sine første 20 år.

 

 

Paul Ernst Christensen blev bisat d. 29.12.2022 fra Engholmkirken i Allerød.

 

 

 

Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.