Ingeniører Uden Grænser

Formandsskifte i IUG

Nyheder

Ingeniører uden grænser

Ved Ingeniører Uden Grænsers generalforsamling den 7. maj blev Erland Stubkjær Christensen valgt som ny formand. Han overtager formandskabet fra Bent Michael Nielsen, der de seneste syv år har stået i spidsen for organisationen.   

I sin tid som formand i IUG har Bent Michael Nielsen været dybt dedikeret til IUGs arbejde og sat store aftryk i organisationen. Under sin formandsperiode er organisationen vokset betydeligt med en stor portefølje af projekter. Sekretariatet er udvidet til seks faste medarbejdere og det økonomiske fundament fra fonde og donorer er steget markant.
 
Bent Michael Nielsens indsats har været præget af stor grundighed, ærlighed og engagement i at bygge broer hos nogle af de mest udsatte grupper i verden. Han takker af med det hidtil største antal af personer, som IUGs indsatser er nået ud til i det Globale Syd på 140.000 personer.
 
Formand vil sætte fokus på den nye strategi

Tidligere næstformand Erland Stubkjær Christensen er et kendt ansigt i organisationen og trækker på mange års erfaring fra forsyningsbranchen. Han har været medlem af IUG siden 2012, dybt involveret i en række af IUGs projekter i Sierra Leone, formand for WASH-netværket og PSG og medlem af bestyrelsen siden 2021.

I sin formandsperiode vil Erland Stubkjær arbejde for, at IUG fortsat vækster og udvikler sig til en mere professionel teknisk humanitær organisation.

”Det er afgørende, at vi proaktivt arbejder på at styrke vores fundament og kapacitet. Dette indebærer en grundig gennemgang af vores nuværende strategi samt en efterfølgende tilpasning af vores organisation for at sikre, at vi effektivt kan eksekvere vores strategiske mål. Vi skal være i stand til at tilpasse os ændringer i vores omgivelser og opretholde vores fokus på det teknisk humanitære arbejde, som er vores kernekompetence,”

fortæller Erland Stubkjær Christensen og tilføjer:


” Ved at investere i vores interne strukturer og ressourcer vil vi være bedre rustet til at imødegå fremtidige udfordringer og levere en endnu mere effektiv og målrettet indsats.”

Nye og gamle ansigter i bestyrelsen

Udover valget af den nye formand, var der valg af medlemmer til IUGs bestyrelse. Afgående formand Bent Michael Nielsen samt Carsten Koch, Christina Berg Olesen, Vibeke Ackermann og Rasmus Visby var på genvalg, mens Christian Grøn var på nyvalg. De blev alle valgt ind i den nye bestyrelse, som derudover består af Arne Laurvig Palsbirk, Niels Bay Jensen og Vanja Wylie.