Ingeniører Uden Grænser

Bliv frivillig i IUG

De frivillige spiller en vigtig rolle hos Ingeniører Uden Grænser, der bidrager med viden og relevante kompetencer i vores projekter – i tæt samspil med vores rådgivere på sekretariatet og partnere i Danmark og det Globale Syd.

Gør en forskel

Sådan bliver du frivillig

IUG er for alle, der har interesse i teknisk humanitært arbejde og de faglige baggrunde spænder bredt fra ingeniører, geologer, maskinmestre, hydrologer, økonomer til antropologer etc. Om du er studerende, ledig, erhvervsaktiv eller pensioneret spiller ingen rolle, det vigtigste er, at du har lyst til at engagere dig.

Kom til infomøde

Vi opfordrer alle interesserede til at komme til vores infomøder. Her vil du blive introduceret til IUGs historie, projekter og indsatser og høre mere om, hvordan du kan blive frivillig og forventningsafstemme med dine interesser og vores platform.

Datoer meldes løbende ud.

Bliv medlem

For at blive en del at IUG, skal du være medlem. Alle typer medlemmer er værdifulde for os. Det er ikke et krav, at du skal være frivillig og helt op til dig, om du har lyst til at engagere dig i IUGs indsatser.

Du bliver medlem her.

Få en IUG mail

En IUG-mail er et must for vores frivillige. Den giver dig overblik over de forskellige projekter, adgang til arbejdsdokumenterne og du kan nemt kommunikere med andre IUG’ere.

Skriv til info@iug.dk og få tildelt din personlige mail.

Meld dig ind i et fagtematisk netværk

Vores frivillige er organiseret i fagtematiske netværk. I de fagtematiske netværk opstår og udvikles vores projekter på baggrund af idégenerering og professionel sparring mellem de tekniske fagfolk.

Vælg det fagtematiske netværk, der passer til dine interesser og kompetencer. Deltag i møderne, hør om nye projekter, der er under udvikling og implementering og byd ind med dine kompetencer, hvor du gerne vil være med.

Kontakt sekretariatet, hvis du har spørgsmål eller ønsker, at blive en del af et af vores fagtematiske netværk: info@iug.dk 

Vi arbejder for at forbedre livsvilkårene for udsatte befolkninger

De fem fagtematiske områder

Ingeniører Uden Grænser er en teknisk-humanitær organisation, drevet af frivillige danske ingeniører og fagspecialister. Vi arbejder for at skabe bæredygtige løsninger og forbedre levevilkårene for sårbare befolkningsgrupper verden over.

Vi arbejder ud fra fem fagtematiske områder og vores projekter spænder bredt.

Vand, sanitet og hygiejne (WASH)

Vand er essentiel for bæredygtig udvikling. Vandressourcer er kilden til fødevareproduktion, energi og helt central for sundhed.

Bæredygtig Energi

IUGs projekter med bæredygtig energi bidrager til løsninger der sikrer stabil el-forsyning og udvikling af mindre lokalsamfund.

Affaldshåndtering

IUGs affaldsprojekter bidrager til at løse nogle af verdens affaldsproblemer, som står i vejen for samfundsudvikling og lokalbefolkningens sundhed. 

Information, kommunikation & teknologi

Netværket agerer som leverandør af ICT-løsninger til de øvrige fagtematiske netværk vedrørende dataindsamling og -behandling.

Byggeri & konstruktion

IUG har store kompetencer inden for opførelse og renovering af sundheds-klinikker, skoler, business Hubs, SOS Børnebyerne osv.

Gør en forskel

Vi søger jævnligt frivillige, der vil bidrage

Der er mange måder at være frivillig på i IUG

Projektrelateret: Bliv en del af et projekt og bidrag med din viden og kompetencer.

Stil dine kompetencer til rådighed: Byd ind med viden og  løsninger i IUGs indsatser.

Hvad forventer vi af dig?

Som frivillig i IUG er du med til at skabe bæredygtige løsninger i udsatte befolkningssamfund. Vi forventer følgende af dig:

  • Du er loyal overfor IUGs arbejde og de andre frivillige
  • Du er indstillet på at yde en indsats og lægge energi og kræfter, hvor du engagerer dig
  • Du kan afsætte ca. 10 timer om måneden
  • Du deltager regelmæssigt i møderne
  • Du kender til IUGs formål og værdier
 

Frivilligjobs

Vi søger jævnligt frivillige til specifikke opgaver og projekter, der bidrager til organisationens arbejde. 

Har du flere spørgsmål, om at blive frivillig, kontakt sekretariatet på info@iug.dk