Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
I samarbejde med en lokal NGO skal IUG etablere en organisation, der kan gennemføre vandforsyningsrelaterede projekter i Kenema distriktet.
Vidste du at...

på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget et tank til opsamling af regnvand og er nu ved at koble skolen til den offentlige vandforsyning

Vand, sanitet og skoler i Sierra Leone

I Sierra Leone har IUG flere projekter, både afsluttede og igangværende. IUG har blandt andet bidraget med hjælp til vandforsyning, sanitet og byggeri i Kenema-distriktet, for eksempel bygningen af en skole, latriner, lægeklinik, lærerboliger, fodboldbane, legeplads og en brønd i landsbyen Norway. IUGs engagement i Sierra Leone er siden udvidet til også at handle om vand, sanitet og undervisning i hygiejne i fem landområder i Kenema-distriktet, der berører i alt ca. 5000 mennesker.

WATSAN-projektets fase 2, blev skudt i gang sommeren 2013 og har som formål, udover at skaffe rent vand, sanitet og viden om hygiejne til beboerne, at styrke de lokale i at tale deres sag over for myndighederne på vand- og sanitetsområdet for at sikre retten til rent vand på sigt. Det forventes afsluttet i april 2016

Det nyeste skud på stammen er projektet, Productive Homesteads. I det østlige distrikt, Kenema, i de tre små landsbyer Norway, Elise og Turid, bor en del af ofrene fra den lange borgerkrig sammen med deres børn. De bliver kaldt amputees, fordi de i borgerkrigen har mistet en arm, et ben, eller en hånd. Deres handikap gør det svært for dem at få arbejde og forsørge deres familier. Samtidig er fødevarepriserne i Sierra Leone steget eksplosivt i forbindelse med ebola-epidemien, og da familierne heller ikke ejer noget jord, er det mildest talt meget svært for dem at få mad på bordet.

I begyndelsen af 2016 starter UG starter derfor et projekt op, hvor vi i samarbejde med vores lokale søsterorganisation, Engineers Without Borders – Sierra Leone, hjælper landsbyerne med at dyrke grøntsager i en betonvæg i stedet for på en mark, som de ikke har adgang til.

Nyt fra projektet

Fakta

Hvor

Landsbyerne Norway, Elise. Turid, Hanga, Luoma, Bandama og Yaibaima i Kenema-distriktet

Hvornår

2010 - 2016

Partnere

Engineers Without Borders - Sierra Leone