Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Hvidste du at
på folkeskolen Marmo Primary School i Tanzania bruger børnene hver dag to timer på at hente vand? Derfor har IUG bygget et tank til opsamling af regnvand og er nu ved at koble skolen til den offentlige vandforsyning
Renovering og energioptimering af SOS Børnehjemmet på Zanzibar, Tanzania

SOS-børnebyen i Stone Town på Zanzibar blev bygget i 1989-1991. Efter at have huset over 90 forældreløse og udsatte børn i 25 år, var børnebyen præget af kraftig slitage, og manglede i høj grad forslag til grøn renovering, herunder f.eks.  etableringen  af vedvarende energikilder, så som solcelleanlæg samt en soldrevet vandpumpe til børnebyen.

Denne opgave ville IUG gerne være med til at løse. IUGs team bestående af Preben Byberg og Ole Torp Aundal rejste derfor sammen med en repræsentant fra SOS-børnebyerne, tilbage i december 2014, på en ni dags fact-finding mission på Zanzibar, Tanzania for at foretage en teknisk vurdering af de umiddelbare ønsker og behov i børnelandsbyen.

Mustafa Makhukhi og Ole Torp Aundal er i juni 2016 rejst afsted på en opfølgende mission til SOS Børnehjemmet på Zanzibar.

I missionen deltager endvidere SOS delegerede fra Dar Es Salam og København. Formålet med denne 3. mission er tilsyn med det igangværende renoveringsarbejde af børnenes boliger, forberedelse af installationer til et solpanelsystem, gennemgang af brønde og kloaker, udarbejdelse af projekt for ombygning af en gammel vaskeribygning til værksteder, lager og undervisningslokaler samt iværksætte et samarbejde med en lokal teknisk skole med henblik på håndværksmæssig træning af medarbejdere og mulig udveksling af praktikanter. IUG har stor fokus på at styrke medarbejdernes faglige kunnen, så de i fremtiden vil kunne deltage i drift og vedligeholdelse af bygningerne på børnehjemmet.

Projektet, som støttes af Siemens Danmark og Nordic Solar vandt i 2015 CSR Partnerskabsprisen for det utraditionelle samarbejde mellem virksomheder og organisationer. 

Vil du se mere til det foregeånde arbejde, kan du se  de korte videodagbøger, som blev optaget i forbindelse med missionen

Udskriv Udskriv

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt