Bliv medlem
FORSIDEOM IUGPROJEKTERLOKALAFDELINGERSTØT IUGNYHEDER
Hvidste du at
gennemsnitslevealderen er omkring 40 år i Sierra Leone hvilket er et af verdens korteste
Nye donationer sikrer energiforsyningen til børnehjem for ’heksebørn’ i Nigeria

Med nye donationer fra tre forskellige fonde, kan IUG nu begynde implementeringen af energiforsyningen til et børnehjem for såkaldte ’heksebørn’ i Nigeria, drevet af DINNødhjælp.

Ingeniører uden Grænser er indgået i et samarbejde med DINNødhjælp om at bygge et nyt børnehjem for Nigerianske børn, der er beskyldt for at være hekse. Børnene anklaget for hekseri er underlagt psykisk og fysisk vold. Når anklaget for hekseri, er børn stigmatiseret og diskrimineret for livet. De beskyldte heksebørn kan blive dræbt, men oftest bliver de forladt af deres forældre, eller flygter og ender med at leve på gaden.

 

 

Siden 2012 har DINNødhjælp, en dansk hjælpeorganisation, arbejdet i Nigeria med børn, der er blevet anklaget for hekseri. De stiftede i juni 2014 deres eget lille børnehjem, lokalt registreret som African Children’s Aid Education and Development Foundation (ACAEDF). I juli 2015 blev det lille børnehjem med ca. 30 børn plyndret og overfaldet af bevæbnede mænd, og DINNødhjælp har derfor set sig nødsaget til at flytte børnene til et sikrere område.

Ingeniører uden Grænser hjælper DINNødhjælp med projekteringen af byggeriet for det nye børnehjem, og med at finde bæredygtige energi- og vandforsyninger i et område med meget ustabil elforsyning og uden offentlig vandforsyning.

Med de nye flotte donationer fra Fonden af 24. december 2008 og Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen kan IUG nu begynde arbejdet med energiforsyningen til det nye børnehjem bestående af en hybrid af el-net, dieselgenerator, solceller og batteribackup.

Projektet implementeres af en frivillig projektgruppe tilknyttet IUGs Aarhus afdeling. Gruppen ledes af IUGs frivillige projektleder Martin Maribo. Læs mere om projektet og gruppens arbejde her: http://iug.dk/nyheder/nyheder/nyheder/ingeniorer-uden-graenser-sikrer-fremtiden-for-forfulgte-born-i-nigeria#.V3O3xbh97cs

STORT tak for de flotte donationer til Fonden af 24. december 2008 og Medarbejdernes Honorarfond i Novo Gruppen. 

Udskriv Udskriv

 

Støt 
opførelsen af
et nyt hjem til børnene
 

sms 'IUG 100'

til  1245 og støt med 100 kr.

(det koster 100 kr.
+ alm. sms takst)Støt 
projektet med 
et valgfrit beløb

MobilePay  til
71 79 94 06

Mærk donationen
"Nigeria"

 

© Ingeniører uden Grænser 2013 Sitemap | Downloads | Kontakt