Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Støt lokalbefolkningen i Walima med bæredygtig energi

Støt 250 fattige beboere i Walima, Sierra Leone

Hvorfor støtte etablering af fælles solcelleopladestation i Sierra Leone? 

Kun 6% af befolkningen i Sierra Leone har adgang til elektricitet og i de små fattige landsbyer er elektricitet næsten ikke eksisterende. Samtidig har omkring 83% af befolkningen i Sierra Leone en mobiltelefon. Beboerne i de små isolerede lokalsamfund skal derfor ofte gå mange kilomenter for at få ladet deres mobiltelefoner og prisen på opladning er meget høj.

 

Hvad gør din støtte?

Når du støtter etableringen af en solcelleopladerstation i landsbyen Walima er du med til at give 250 beboere adgang til bæredygtig elektricitet. Det betyder at børnene kan læse lektier efter solnedgang og beboerne kan lade deres mobiltelefon ved lokale mobilopladerstationer. Brugerbetalingen ved opladning af mobiltelefonerne skaber indkomst til landsbyen og din støtte hjælper derfor også landsbyen med f.eks. at forbedre veje, skoler, sundhedsklinikker og vandforsyning. 

Din støtte går til:

  • Fælles solcelleopladestation
  • 2 powerbanks
  • LED lamper i 12 husstande
  • Emplementering, rådgivning og vejledning af tekniske fagfolk

 

 

Vores erfaring med projektet

Vi har tidligere implementeret projektet i fem andre landsbyer i Kenema distriktet i Sierra Leone. Se her hvordan vi gør. 

FN: Bæredygtig energi

Global adgang til moderne, vedvarende energi og renere brændstoffer er en forudsætning for, at bekæmpe mange af de udfordringer, verden står overfor i dag, såsom fattigdom, fødevaresikkerhed, klimaforandringer, rent vand, sundhed og økonomisk vækst. En stor del af den øgede emission af drivhusgasser kommer fra den måde, vi udtrækker, transformerer og bruger fossile brændstoffer til energi. Læs mere

FNs Verdensmål nr. 7 skal forandre vores verden.

Vidste du at...

et af de største problemer I Bolivia er mangel på drikkevand? – IUG har samarbejdet med Caritas i Coroico, Bolivia om bl.a. drikkevand og affaldshåndtering