Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Praktikant til IUG's byggeaktiviteter i Sierra Leone (3 måneders udstationering): Support til partner EWB-SL i konstruktion af forbrændingsovne til små klinikker samt bygningsfaglige opgaver i renoveringsprojekter efterår 2018

Ingeniører Uden Grænser (IUG) tilbyder en praktikplads til en bygningsfaglig studerende inden for rammerne af IUG’s praktikprogram. Vi leder efter en praktikant med interesse og viden inden for bygning og konstruktion og som finder udviklingsarbejde interessant og givende.

Kort om projektet

IUG gennemfører i samarbejde med Engineers Without Borders Sierra Leone (EWB-SL) et projekt med etablering af mindre forbrændingsenheder på isolerede landklinikker. Gennemførelsesperiode: august – december 2018.

De primære mål for projektet er at tilvejebringe sikker forbrænding af affald fra små landsbyklinikker. Projektet vil som udgangspunkt konstruere to ovne og seks vil følge, når de første er testet af. Samtidig skal IUG også påbegynde arbejde med lokal bygningsrenovering og dette vil også være en opgave at give support ind på i praktik.

Arbejdsopgaver

  • Følge og give support til anlægsproces med ovne
  • Løbende rapportere dine observationer / læring til relevante partnere og IUG team i Danmark.
  • Støtte den lokale partner EWB-SL med tilsyn af alle igangværende aktiviteter.
  • Indsamle og strukturere grundlæggende data i det lokalsamfund, hvor ovne konstrueres, for at skabe et grundlag for monitorering af projektets effekt. GIS/ViewWorld anvendes til dette.
  • Støtte den løbende supervisering af alle IUG’s projektaktiviteter på andre projekter (WASH, evt. konstruktion af håndgravede brønde)
  • Deltage i organisering og undervisning af lokalsamfund til at tage ejerskab af de nye ovne

Du er..

  • Studerende på et teknisk studie indenfor byggeri på kandidatniveau eller er nyuddannet
  • Interesseret i udviklingssamarbejde og har forståelse for arbejde med andre kulturer, dvs. respekt for kultur, historie og traditioner
  • Flydende i engelsk – både mundtligt og skriftligt

Derudover er det vigtigt, at du har lyst til at deltage i det daglige arbejde og give din viden videre i de forskellige projekter i EWB-SL.

Hvem er vi?

IUG er en teknisk-humanitær organisation af frivillige medlemmer med tekniske kompetencer. Vi samarbejder med lokale og internationale hjælpeorganisationer om at forbedre livsvilkårene for nødstedte og udsatte mennesker i fattige lande. Vi sikrer lokal forankring og varige løsninger, og vores indsats understøtter en række af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Kort om partner

EWB-SL er en søsterorganisation til IUG baseret på professionelt personale og frivillige. Fokus er på udvikling og implementering af teknisk humanitær bistand. EWB-SL søger at opbygge lokal kapacitet i forhold til vedligehold og engagement i egen udvikling via stor inddragelse og konsultation og træning af lokale kræfter. Kontoret i Kenema består af 8 ansatte.

Ansættelse

Du vil være tre måneder hos Engineers Without Borders Sierra Leone (EWB- SL) i Kenema, Sierra Leone i august – oktober 2018.

Formålet med praktikken er at bistå den lokale partner EWB-SL i projektimplementering og opnå læring og viden om internationalt udviklingsarbejde fra et fagteknisk perspektiv.

Praktikken vil bestå af forberedelse i Danmark, tre måneders udstationering og en måneds afsluttende rapportskrivning i Danmark (i alt 4 til 5 måneder).

Som praktikant vil du være udsendt under retningslinjer for praktik i IUG.

Spørgsmål?

Du kan læse mere om Ingeniører Uden Grænser på vores hjemmeside www.iug.dk. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte IUG’s sekretariatschef Dorte Lindegaard Madsen dlm@iug.dk eller på telefon 70 27 40 06.

Ansøgning

Hvis du er interesseret, så giv os dine informationer i dette spørgeskema og send din ansøgning, CV (på engelsk) og evt. anden relevant dokumentation i ét samlet dokument til praktik@iug.dk hurtigst muligt og senest 7. juli 2018 kl. 12 – vi afholder samtaler løbende. I emnefelt anføres ”Praktik i Sierra Leone efterår 2018”.

Se stillingsopslaget på pdf

Kontakt IUG

Ingeniører Uden Grænser
Skt. Annæ Plads 16, 3
1250 København K

Tlf.: 70 27 40 06
E-mail: kontakt@iug.dk


Daglig ledelse, projektinformation og samarbejde:
Generalsekretær,
Dorte Lindegaard Madsen
50 59 94 06
dlm@iug.dk

Følg IUG på

Følg IUG på

Modtag IUGs nyhedsbrev