Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Praktikant til IUGs byggeaktiviteter i Sierra Leone: Renovering af små sundhedsklinikker sommer 2019 (3 måneders udstationering)

Ingeniører Uden Grænser (IUG) tilbyder en praktikplads til en bygningsfaglig studerende eller nyuddannet inden for rammerne af IUG’s praktikprogram. Vi leder efter en praktikant med interesse og viden inden for bygning og konstruktion og som finder udviklingsarbejde interessant og givende.

Kort om projektet

IUG gennemfører i samarbejde med Engineers Without Borders Sierra Leone (EWB-SL) et projekt med renovering af små sundhedsklinikker i landområderne. Gennemførelsesperiode: juni – august 2019.

De primære mål for projektet er at sikre bedre bygningsmæssige forhold for 3 små landsbyklinikker. IUG har også andre projekter indenfor WASH, bæredygtig energi mv i området og dette vil også være en opgave at give support ind på i praktik.

Arbejdsopgaver

  • Følge og give support til renoveringsproces af sundhedsklinikker
  • Løbende rapportere dine observationer / læring til relevante partnere og IUG team i Danmark.
  • Støtte den lokale partner EWB-SL med tilsyn af alle igangværende aktiviteter samt bistå med indsamling af data via platformen ViewWorld.
  • Støtte den løbende supervisering af alle IUG’s projektaktiviteter på andre projekter (WASH, bæredygtig energi mv.).
  • Deltage i organisering og undervisning af lokalsamfund til at tage ejerskab.

Du er..

  • Studerende på et teknisk studie indenfor fx byggeri på kandidatniveau eller er nyuddannet
  • Har fagteknisk viden / nysgerrighed inden for byggeri/renovering - kendskab til vandpumper, sanitet og solenergi er en fordel
  • Interesseret i udviklingssamarbejde og har forståelse for arbejde med andre kulturer, dvs. respekt for kultur, historie og traditioner
  • Flydende i engelsk – både mundtligt og skriftligt
  • Medlem af IUG, før du påbegynder din praktikperiode.

Derudover er det vigtigt, at du har lyst til at deltage i det daglige arbejde og give din viden videre i de forskellige projekter i EWB-SL.

Hvem er IUG?

IUG er en teknisk-humanitær organisation af frivillige medlemmer med tekniske kompetencer. Vi samarbejder med lokale og internationale hjælpeorganisationer om at forbedre livsvilkårene for nødstedte og udsatte mennesker i fattige lande. Vi sikrer lokal forankring og varige løsninger, og vores indsats understøtter en række af FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Hvem er EWB-SL?

EWB-SL er en søsterorganisation til IUG baseret på professionelt personale og frivillige. Fokus er på udvikling og implementering af teknisk humanitær bistand. EWB-SL søger at opbygge lokal kapacitet i forhold til vedligehold og engagement i egen udvikling via stor inddragelse og konsultation og træning af lokale kræfter. Kontoret i Kenema består af 8 ansatte.

Ansættelse

Du vil være tre måneder hos Engineers Without Borders Sierra Leone (EWB- SL) i Kenema, Sierra Leone i juni – august 2019.

Formålet med praktikken er at bistå den lokale partner EWB-SL i projektimplementering og opnå læring og viden om internationalt udviklingsarbejde fra et fagteknisk perspektiv.

Praktikken vil bestå af forberedelse i Danmark, tre måneders udstationering og en måneds afsluttende rapportskrivning i Danmark (i alt 4 til 5 måneder).

Som praktikant vil du være udsendt under retningslinjer for praktik i IUG.

Spørgsmål?

Du kan læse mere om Ingeniører Uden Grænser på vores hjemmeside www.iug.dk. Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte IUG’s sekretariatschef Dorte Lindegaard Madsen dlm@iug.dk eller på telefon 70 27 40 06.

Ansøgning

Hvis du er interesseret, så giv os dine informationer i dette spørgeskema og send din ansøgning, CV (på engelsk) og evt. anden relevant dokumentation i ét samlet dokument til praktik@iug.dk hurtigst muligt og senest 10. maj 2018 kl. 12 – vi afholder samtaler løbende. I emnefelt anføres ”Praktik i Sierra Leone sommer 2019”.

Ingeniører Uden Grænser ønsker at fremme ligestilling og mangfoldighed. Vi opfordrer derfor alle kvalificerede at søge stillingen - uanset køn, alder, etnisk baggrund, religion, handicap eller seksuel orientering.

Se stillingsopslaget på pdf

Kontakt IUG

Ingeniører Uden Grænser
Kalvebod Brygge 31
1560 København V

Tlf.: 70 27 40 06
E-mail: kontakt@iug.dk


Daglig ledelse, projektinformation og samarbejde:
Generalsekretær,
Dorte Lindegaard Madsen
50 59 94 06
dlm@iug.dk

Følg IUG på

Følg IUG på