Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Susanne Andersen var en af de 5 udsendte fra IUG, der skulle opstille 500 huse på Haiti efter jordskælvet i 2010.

En normal dag i Carrefour, Haiti

Morgenen startede med spaghetti og hest til morgenmad. Hen ad dagen fulgte endnu et efterskælv (et af de større af de efterhånden 3 efterskælv vi oplevet på 2½ uge). Vi er blevet væsentligt bedre til at reagere - i stedet for bombeøvelsen get-down get-down, som vi lærte på sikkerhedskurset, hedder det her get-out-of-office-in-one-sec, get-out.

Humøret er dog fortsat højt her i Carrefour. Osama, jeg og resten af kontoret samt arbejdere er blevet en stor familie, hvilket flere familiegenerationer af ansatte tømrere også vidner om. Derudover fylder humor og gode grin en stor del af dagen.

For at holde ”balancen” her i Carrefour og få frisk luft, præsterede Osama og jeg i sidste weekend at snige os til at bade i et nærved liggende hotels swimmingpool. Derudover er det også blevet til strandture i weekenden og dermed ugens storvask. Weekenden går ellers med tøjvask i spand. Opskriften er vaskepulver, vand og spand, og tøjet ”bages” så i 30 min.

Ellers skal der ikke meget til at glæde os her i Carrefour. De sidste nætters city power i flere timer, har været en fornøjelse, da vi har haft fan (vind) på hele natten. En kop kaffe om morgenen, så starter dagen fornøjelig ud, og derudover kan en ”ration” på en halv liter cola også gøre underværker.
Sidst, men ikke mindst, er det en stor glæde at se, at shelter-byggeriet lykkes, og at det faktisk gør en kæmpe forskel for familierne at få tag over hovedet.

Det var alt for denne her gang.
 
Med venlige hilsener fra Susanne (i topform :))
Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal give mennesker i udviklingslande et bedre liv