Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Frivilligopgaver hos IUG

Ingeniører Uden Grænser søger løbende frivillige til vores forskellige projekter. Omfanget spænder bredt, men typisk drejer det sig om 2-5 timer om ugen.

Se nedenstående liste over de projekter, som mangler frivillige og kontakt projektlederen, hvis der er en opgave, som du vil byde ind på eller har spørgsmål til.

Vær opmærksom på, at man skal være medlem af IUG for at være frivillig. Tilmeld vores kommende infoarrangementer for nye frivillige her


 


Vær med til at starte et makerspace for unge i Sierra Leone

I Danmark har vi nogle fantastiske makerspaces, hvor innovative og kreative projekter får lov at spire. Den viden vil vi gerne bruge til at bygge et makerspace i Vestafrika og ønsker dermed at starte en ny projektgruppe, som kan udvikle og opbygge initiativet i Freetown, Sierra Leone. 

Vi leder efter forskellige kompetencer 

Læs mere her

 


 

Frivillige søges til at udvikle og etablere WASH-faciliteter på landsbyskoler i Zimbabwe

IUG skal sammen med to lokale partnere i Zimbabwe starte en række WASH-indsatser på flere landsbyskoler i Lupane distriktet i det vestlige Zimbabwe. For at kunne gennemføre projekter, har vi brug for følgende faglige kompetencer i projektteamet:

- Controllerfunktion 

- Hydrogeologi 

- Solcelle installationer 

- Sikring af kvalitet af drikkevand 

- Design og konstruktion af latrinebygninger 

- Urin separation og gødningsanvendelse

- Organisering af WASH komiteer 

Læs hele opslaget her

Skriv til projektleder Christina Berg Olesen cbo@iug.dk, hvis du vil vide mere om projektet eller hvad du kan byde ind med af ovenstående kompetencer.


 

Kompost- og biogasekspert søges til at udvide affaldshåndteringsanlæg i Togo

Sammen med vores lokale partnere Association de Dévéloppement Social et Argicole (ADSA), er IUG ved at udvide et affaldshåndteringsanlæg i markedsbyen Kétao i det nordlige Togo, hvor vi har arbejdet i flere år. 

I den forbindelse søger projektgruppen en kompost- og biogas specialist, som har mod på at udvikle et system til håndtering af organisk affald med henblik på at etablere et mindre biogasanlæg.

Læs mere her

Er du interesseret eller har uddybende spørgsmål, så kontakt Dorte Lindegaard Madsen dlm@iug.dk


 

Biogasekspert søges til at udvikle community biogascenter i slumområde i Freetown, Sierra Leone

Sammen med vores lokale partnere World Hope International og Skills Pool, er IUG ved at udvikle et biogascenter i et slumområde i hovedstaden Freetown i Sierra Leone, hvor vi har arbejdet i flere år.

Læs mere her

Har du viden og erfaring indenfor dette område og lyst til at blive en del af projektet, så skriv til Dorte Lindegaard Madsen dlm@iug.dk 


 

Tovholder til WASH-netværket: Brænder du for at arbejde med vand og sanitet i et udviklingsperspektiv?

IUGs mange ildsjæle, som arbejder for at sikre adgang til vand for alle, søger en frivillig kollega, som har lyst til at være den koordinerende og samlende kraft i vores fagtematiske arbejdsgruppe på vand- og sanitetsområdet (WASH).

Læs hele stillingsbeskrivelsen her


Tovholder til Energi-netværket: Er du passioneret for at skabe bæredygtige energi-løsninger i udviklingslande?

IUGs projekter med bæredygtig energi bidrager til løsninger, der sikrer stabile elforsyninger i små lokalsamfund og bidrager til den lokale udvikling. Vi søger en frivillig, som vil være tovholder for energi-netværket. Vi klarer selv projektledelsen i projekterne, men mangler en der har overblikket og sikrer, at vi giver hinanden viden på tværs og “skubber” lidt til de metoder og tilgange, som vi lægger i projekterne.

Læs hele stillingsopslaget her

 

Vær med til at løfte en teknisk skole for unge med handicap i Sierra Leone

IUG har siden 2018 samarbejdet med den fagtekniske skole Opportunity Training Centre, OTC, for unge med fysisk handicap, hvor vi blandt andet har etableret solceller, en handikapvenlig WASH-bygning, samt udviklet en organisationsstrategi for skolen. Det nuværende projekt fra 2020, fokuserer på kapacitetsopbygning af OTC som organisation, styrkelse af undervisningen, samt at styrke OTC og destuderende i fortalerskab for handikaprettigheder i Sierra Leone.

Projektet søger i øjeblikket assistance til følgende områder:

- Financial controller

- Mentor til værkstederne

- Uddannelseskyndig med viden indenfor undervisning af analfabeter og folk med begrænset skolegang

Læs mere om stillingerne her

 

Finansielle controllere søges til projekter i Zimbabwe og Sierra Leone 

Vi mangler frivillige talknusere til flere af vores projekter, der kan holde styr på økonomien og bevare det finansielle overblik i projekterne.

Det gælder særligt i forhold til:

  • Håndtering af projektets økonomi,
  • Arbejde i Economics
  • Samarbejde med de lokale partnere om økonomien i projektet

For nærmere information, om mulighederne for at blive frivillig controller.

Kontakt Dorte Lindegaard Madsen dlm@iug.dk

 

 

Fransktalende controller søges til affaldsprojekt i Togo

Sammen med vores lokale partner Association de Dévéloppement Social et Argicole (ADSA), skal IUG i gang med fase 2 af et affaldshåndteringsanlæg i markedsbyen Kétao i det nordlige Togo, hvor vi har arbejdet i flere år. I den forbindelse søger projektgruppen en fransktalende controller til at håndtere projektets økonomi og arbejde i Economics - i tæt samarbejde med vores lokale partner.

Er du interesseret eller har uddybende spørgsmål, så kontakt Dorte Lindegaard Madsen dlm@iug.dk

Vidste du at...

spædbørnsdødeligheden i Sierra Leone er på 82 ud af 1000 levendefødte? Det er det andet højeste tal i verden.