Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Frivilligopgaver hos IUG

Ingeniører Uden Grænser søger løbende frivillige til vores forskellige projekter. Omfanget spænder bredt, men typisk drejer det sig om 2-5 timer om ugen.

Se nedenstående liste over de projekter, som mangler frivillige og kontakt projektlederen, hvis der er en opgave, som du vil byde ind på eller har spørgsmål til.

Vær opmærksom på, at man skal være medlem af IUG for at være frivillig. Tilmeld vores kommende infoarrangementer for nye frivillige her


 

Tovholder til WASH-netværket: Brænder du for at arbejde med vand og sanitet i et udviklingsperspektiv?

IUGs mange ildsjæle, som arbejder for at sikre adgang til vand for alle, søger en frivillig kollega, som har lyst til at være den koordinerende og samlende kraft i vores fagtematiske arbejdsgruppe på vand- og sanitetsområdet (WASH).

Læs hele stillingsbeskrivelsen her


Tovholder til Energi-netværket: Er du passioneret for at skabe bæredygtige energi-løsninger i udviklingslande?

IUGs projekter med bæredygtig energi bidrager til løsninger, der sikrer stabile elforsyninger i små lokalsamfund og bidrager til den lokale udvikling. Vi søger en frivillig, som vil være tovholder for energi-netværket. Vi klarer selv projektledelsen i projekterne, men mangler en der har overblikket og sikrer, at vi giver hinanden viden på tværs og “skubber” lidt til de metoder og tilgange, som vi lægger i projekterne.

Læs hele stillingsopslaget her

 

Vær med til at løfte en teknisk skole for unge med handicap i Sierra Leone

IUG har siden 2018 samarbejdet med den fagtekniske skole Opportunity Training Centre, OTC, for unge med fysisk handicap, hvor vi blandt andet har etableret solceller, en handikapvenlig WASH-bygning, samt udviklet en organisationsstrategi for skolen. Det nuværende projekt fra 2020, fokuserer på kapacitetsopbygning af OTC som organisation, styrkelse af undervisningen, samt at styrke OTC og destuderende i fortalerskab for handikaprettigheder i Sierra Leone.

Projektet søger i øjeblikket assistance til følgende områder:

- Financial controller

- Mentor til værkstederne

- Uddannelseskyndig med viden indenfor undervisning af analfabeter og folk med begrænset skolegang

Læs mere om stillingerne her

 

Controller til klima- og vandsektorprojekt i Sierra Leone

Til gennemførelse af et nyt klima- og WASH-projekt i Kenema i det sydlige Sierra Leone søges en controller, til følgende opgaver:

  • Håndtering af projektets økonomi,
  • Arbejde i Economics
  • Samarbejde med de lokale partnere om økonomien i projektet

Projektet er en del af IUGs mangeårige program på området og med afsæt i tidligere indsatser i Kenema-distriktet, som er et af de fattigste områder i Sierra Leone, vil aktiviteterne i denne fase styrke landsbyernes kapacitet til at modstå de årligt tilbagevendende og fremadskridende oversvømmelser, som følge af klimaforandringer. Blandt andet ved at klimasikre adgangen til vand i 50 landsbyer. Læs mere om projektet her

Kontakt Dorte Lindegaard Madsen: dlm@iug.dk

 

 

 

Vidste du at...

kolera er skyld i mere end 100.000 dødsfald hvert år? - en sygdom som oftest er forårsaget af forurenet drikkevand