Der er opnået fødevaresikkerhed, når alle mennesker til enhver tid har fysisk, social og økonomisk adgang til tilstrækkelige, sikre og nærende fødevarer, som dækker deres ernæringsbehov og opfylder deres fødevarepræferencer, så de kan føre et sundt og aktivt liv. Fødevaresikkerhed er for det enkelte individ en menneskeret.
IUGs projekter på fødevaresikkerhed skaber fundamentet for at verdens fattige og særligt udsatte sikres adgang til daglig sund kost, samt et indkomstgrundlag til forsørgelse af dem selv og deres familier.
Med fokus på bæredygtighed udvikles der innovative løsninger til at møde udfordringer og behov på lokalt plan. Implementering af løsninger involverende vand og solenergi er desuden en del af IUGs projekter på fødevaresikkerhedsområdet, hvorfor der indgås i tæt samarbejde med IUGs øvrige tematiske netværk.
IUGs kompetencer og indsatsområder indenfor fødevaresikkerhed
Samarbejdspartnere samt arbejdsmetoder
IUG arbejder med sammenslutninger af småbønder, lokale organisationer, lokale myndigheder og handelsdrivende med flere. IUG støtter professionelle partnere med tekniske vurderinger, kapacitetsopbygning, teknisk design, uddannelse samt regelmæssig sparring på rapporter foruden opfølgende besøg.
IUG bistår den lokale partner igennem teknisk ekspertise hvor dennes evner ikke er tilstrækkelige, hvorved IUGs partnere opnår støtte til forbedring af faciliteter og kapacitetsopbygning, samt støtte til at opnå et indkomstgrundlag for lokalsamfundet.
Tovholder for det fagtematiske netværk Fødevaresikkerhed: Jan Østrup
Kontakt IUGs sekretariat: kontakt@iug.dk, hvis du ønsker at blive en del af IUGs tematiske netværk på fødevaresikkerhed.
i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor har IUG arbejdet på at forbedre de sanitære forhold