Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Vandværksmester bringer viden om borgerinvolvering i drift af vandforsyning fra Danmark til Sierra Leone 

I Danmark har vi en lang tradition for demokratisk og borgerdrevet vandforsyning og civilsamfundet spiller en helt central rolle i at sikre vand som prioritet, men også i at understøtte den lokale organisering og drift af vandforsyningen. 

Danske Vandværker bringer via dets medlemskab hos IUG en værdifuld viden i spil i forhold til at udbrede den danske erfaring med demokratisk og borgerdrevet vandforsyning, som en konkret udviklingsindsats i Sierra Leone og dermed understøtte borgernes involvering i den lokale vandforsyning gennem videndeling med lokale myndigheder, civilsamfundsorganisationer og vandkomiteer i Kenema distriktet i Sierra Leone. 

Helt konkret har vandværksmester Benny Nybroe (Greve Vandværk) taget sin mangeårige erfaring fra drift af danske vandværker med i felten og har gennem besøg i en række landsbyer og et videndelingsseminar i Sierra Leone fortalt om, hvor vigtig og værdifuldt borgerens involvering og følelse af ejerskab og indflydelse kan være i at sikre den lokale vandforsyning. 

Benny Nyboe deltog således i lanceringen af projektet i fredags. Projektet kommer til at løbe over de næste år, hvor koblingen mellem demokrati og borgerinddragelse med vandforsyning vil nå ud til 50 landsbyer.

 

Indsatsen er støttet med midler fra CISU og Kulturministeriet. Læs mere om projektet her

Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.