Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Sponsorering af Scalgo Live værktøj

Vandets vej gennem landskabet

Sponsorering af Scalgo Live værktøj

Det Århusbaseret firma Scalgo har doneret gratis adgang til deres online software til brug i IUG’s projekter. Scalgo Live rummer en palette af værktøjer, hvor vi i projektområder med en højdemodel til rådighed, kan lave analyser af vandets vej igennem landskabet. Dvs. vi kan lave estimere og afgrænse vandoplande, identificerer strømningsveje og lokale lavninger, som hjælper os til at identificere hvor store mængder regn kan tilstrømme et område samt kan give os et praj omkring placering og dimensionering af eksempelvis dræningskanaler.

”Dette kommer til at have stor værdi for vores projekter og lokale partnere. Det er vigtigt ikke kun vigtigt for os at være med til at mindske sandsynligheden for oversvømmelser som forårsager store konsekvenser for lokalbefolkningen, men også hjælpe med at identificere problematiske områder i relation til eksempelvis hygine og sanitet. Åbne stillestående vandflader er eksempelvis ofte årsager til mange sygdomme og smittebærende insekter” siger Marianne Skov, projektleder for klimaprojektet i Freetown, Sierra Leone.

Værktøjet administreres i IUG af Marianne Skov (ms@iug.dk). IUGs projektgrupper kan få adgang eller introduktion til værktøjet ved at kontakter Marianne.

  
 

 

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Følg IUG på

Følg IUG på

Vidste du at...

spædbørnsdødeligheden i Sierra Leone er på 82 ud af 1000 levendefødte? Det er det andet højeste tal i verden.