Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Junior- og Seniorvinderne af IUG's Engineering Challenge 2018. Foto: Unge Forskere, Jakob Vind

Tillykke til vinderne af Engineering Challenge

IUG uddelte for første gang den 24. april 2018 to priser til finalen i Unge Forskere, som er Danmarks største talentkonkurrence indenfor naturvidenskab.

Engineering Challenge er skabt i samarbejde med Engineering i Skolen, Villumfonden, A. P. Møller Fonden, Lundbeckfonden og Industriens Fond. Udfordringen sætter fokus på projekter, der understøtter FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og fx arbejder med at løse udfordringer i nogle af verdens mest udsatte lande, som IUG også arbejder i.

Luftforurening i et U-landsperspektiv

Vinderen i Senior (ungdomsuddannelser) blev projektet ”Fotokatalytisk luftrensningssystem”, hvor Michael Frank, Aishah Nour-Eldine Jamil og Nuha Muhsin fra Odense Tekniske Gymnasium sætter fokus på problematikken med forurenet luft og har fundet en billig og bæredygtig måde at løse problemet på. De tre vindere kan se frem til at komme med på en mission med IUG til fx Sierra Leone, hvor de kan få et større indblik i hvordan teknisk viden kan bringes i spil i U-lande.

Karse dyrket i svampe

Vinderprojektet i Junior (folkeskolen) blev ”Alternativt Landbrug”, som Anna Ward Glarfort og Lea Linda Bejning Andersen fra Gribskolen har lavet. Projektet handler om landbrug på havet ved at dyrke planter i svampe. Projektet tager fokus i Østafrika og har derfor et stort fokus på U-lande og tager også højde for FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling. Pigernes klasse får besøg af IUG og t-shirts til hele klassen.

Juryen, der har udvalgt og interviewet projekter, bestod af 5 medlemmer af IUG. 

Seniorvinderne 2018 af Engineering Challenge. Foto: Unge Forskere, Jakob Vind
 
Juniorvinderne 2018 af Engineering Challenge. Foto: Unge Forskere, Jakob Vind
 
Anna og Lea med deres vindersvamp. Foto: Unge Forskere

Følg IUG på

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.