Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Tilbageblik på en vellykket fact finding mission

Som alle andre projekter i Ingeniører Uden Grænser var repræsentanter fra IUG’s projekt med EU Aid Volunteers på en fact finding mission i starten af forløbet. Her ser Mette Bloch Hansen, EU projektkoordinator i IUG og frivillig i IUG Bo Neergaard Jacobsen tilbage på missionen i april.

Fact finding er forudsætningen for et godt projekt

Forud for alle projekter i IUG går en fact finding mission – en mission, hvor man undersøger de lokale forhold, samarbejdspartnere og andre facts, der kan være relevante for projektet. I et vandprojekt kan det f.eks. være at undersøge jordforholdene og placeringen af brønden, og i et byggeprojekt kan det eksempelvis være at besøge stedet og enten få eller lave tekniske tegninger. Selvom en del at projektarbejdet foregår fra Danmark, er det nemlig stadig vigtigt at have et indblik i de lokale forhold, så projektet bliver succesfuldt.

Stort behov for viden

Projektet med EU Aid Volunteers er ikke et decideret teknisk projekt, men har fokus på kapacitetsopbygning i de involverede organisationer. Derfor skulle behovene for viden og uddannelse afdækkes hos partneren Engineers Without Borders Sierra Leone.

- Der er et utroligt stort behov for den viden, som IUG kan levere - herunder også projektstyring og forskellige former for organisering. Blandt vores målsætninger er at styrke lokale organisationer til at indgå i strategiske partnerskaber, hvorved hele vandsektoren og de forskellige lokale aktører gensidigt kan inspirere med tilgange og viden, der forbedre situationen for fattige og udsatte befolkningsgrupper i distriktet, forklarer EU projektkoordinator Mette Bloch Hansen.

- Vi registrerer selvfølgelig de udfordringer, som EWB-SL selv tilkendegiver. Men vi vægter også, at læring og praktik sker i sammenhæng, ligesom vi tager udgangspunkt i modtagerne, uddyber hun og fremhæver, at arbejdet skal komme de mest udsatte befolkningsgrupper til gode.

IUG skal være kvalificeret EU-partner

Turen til Sierra Leone udgør én af de kapacitetsopbygnings- og behovsundersøgelses missioner, der er del af det kapacitetsopbygningsprojekt, IUG er i færd med at gennemføre sammen med partnere i Norge, Sverige og Nepal og Tanzania udover Sierra Leone. Målet for projektet er at kvalificere organisationerne til at blive certificeret under EU Aid Volunteer Initiativet. Certificeringen betyder, at alle forhold vedrørende udsendelse og projektafviklingen vil foregå baseret efter de givne standarder.

EU Aid Initiativet under EU Kommissionen giver støtte til konsortier bestående af NGO’er og tredjelande i EU lande udsendelse af fagkompetente frivillige. Den støtter endvidere de enkelte organisationer i at opnå den certificering, der er nødvendig for at opnå støtte.

Modtag IUGs nyhedsbrev

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 

Støt IUG

79443

Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal forbedre mennesker liv i udviklingslande.