Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Succesfuldt besøg fra Sierra Leone skaber stor erfaringsudveksling

Ingeniører Uden Grænser har skabt en unik platform for videndeling mellem ingeniørstuderende i Danmark og Sierra Leone. Et netop afsluttet forløb på DTU har både ført til løsningsforslag på vandudfordringer i Sierra Leone og givet anledning til en enestående erfaringsudveksling mellem de studerende.

 

I starten af februar inviterede Ingeniører Uden Grænser to ingeniørstuderende fra Fourah Bay University i Sierra Leone til Danmark, samt en projektmedarbejder fra samarbejdspartneren Water4Ever, som IUG har etableret et lille lokalt vandværk med. Kenneth Bamba, Alfred Mbayoh og Hassan Mansaray har alle deltaget i arbejdet med at etablere et af vandværkerne i hovedstaden Freetown og på Innovation Pilot forløbet på DTU fik de mulighed for at pitche projektet til de studerende.

Gennem de tre uger, som forløbet varede, har de mødtes og samarbejdet med de studerende fra DTU om konkrete problemstillinger med vandforsyningen i Sierra Leone. Her har de studerende fået mulighed for at møde og diskutere de udfordringer, som de lokale oplever med at dække helt basal adgang til vand og som er et kernefokus for IUG.

Normalt er det IUG, der pitcher problemstillingen til de studerende, men gennem CISUs engagementspuljen, er det for første gang lykkedes at få IUGs partnere til at præsentere, som kender den lokale kontekst bedst. Og det med stor succes. Det har nemlig givet de studerende på DTU en unik mulighed for at arbejde med konkrete problemstillinger og undervejs vendt deres ideer med gæsterne.

 

Besøg hos danske virksomheder

Udover at være på DTU, har de besøgende været godt rundt i landet og besøgt en række af IUGs partnere, herunder start-ups, fonde og forskellige uddannelsesinstitutioner. Blandt andet dronecentret på Syddansk Universitet, DTU Link på Campus Risø, Rambøll Fonden, Danske Vandværker, Cowi, Dansk Ingeniørservice m.fl. Besøget er gået over al forventning og erfaringsudvekslingen har været stor mellem de besøgende og virksomhederne, der har delt bredt ud af deres viden og arbejdsområder.

Derudover har Hassan, Kenneth og Alfred haft mulighed for at fortælle om, hvordan det er at være ung ingeniør i et udviklingsland og de udfordringer de oplever i forhold til deres profession, men hvordan en bæredygtig udvikling kan sikres i deres land.

 

Læs mere om besøget her:

DTU: Students from DTU and Sierra Leone exchange knowledge

SDU hjælper ingeniørstuderende 5600 km væk: Bøger, computere og online-lektioner til Afrika

Alfred Mbayoh fortæller om besøget og erfaringsudvekslingen

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.