Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Uddeling af ansigtsmaske og sæbe i Sierra Leone mod spredning af Corona-virus

Stor donation til ansigtsmasker

En stor donation fra Augustinusfonden muliggør, at vi kan fortsætte det vigtige arbejde med at fremstille og distribuere ansigtsmasker i Sierra Leone og Guinea-Bissau for at stoppe smittespredningen af COVID-19 blandt i nogle af de mest udsatte lokalsamfund. 

I de tætbefolkede byområder i Afrika er det nærmest umuligt at opretholde afstand til andre. I slummen bor folk tæt og skal dagligt ud for at skaffe sig en indtægt for at få mad. Total isolation vil betyde hård sult i disse udsatte familier. Derfor kan masker spille en vigtig rolle i at dæmpe smittespredningen.

 

Samtidig med uddelingen af masker giver vi også instruktioner i, hvordan man undgår smittespredning og vi uddeler sæbe og fødevarehjælp til de familier, der bliver ramt på indtjeningen af et udgangsforbud.

Donationen fra Augustinusfonden er på 250.000 kr. og gør os i stand til at fortsætte arbejdet. Men vi har stadig behov for flere midler. Du kan også hjælpe ved at donere på MobilePay: 79443

I Sierra Leone skal maskerne sys af lokale fra en erhvervsskole for unge med handicap. Vi har allerede et samarbejde med erhvervsskolen og de unge fra tidligere projekter.
Selve udviklingen af masken er sket med hjælp fra Syddansk Universitet, som også løbende vil teste og evaluere effekten af masken.
Vores mål er at kunne uddele 100.000 masker. En maske koster 6 kr i materialer og løn og den kan vaskes og genbruges.

Donér et beløb til produktionen af masker i Sierra Leone og Guinea-Bissau:

Donér et beløb til produktionen af masker i Sierra Leone og Guinea-Bissau.

MobilePay: 79443
Besked: Masker

60 kr. = 10 masker
120 kr. = 20 masker
300 kr. = 50 masker

 

 

 

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.