Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Et stigende antal medlemmer giver IUG økonomisk råderum til at støtte flere projekter

Så kom IUG over 1000 medlemmer

- OG det er vi meget stolte over

Hvordan forener man innoverende højteknologisk viden med at hjælpe verdens fattige? Opskriften på dette har Ingeniører uden Grænser fundet igennem sine projektgrupper bestående af frivillige hvor gejst, faglig udfordring og bæredygtighed er i fokus.  Derfor har IUG rundet 1000 medlemmer. IUG frivillige arbejder indenfor områderne:

Vand og sanitet

Miljø (affaldshåndtering, sol og vind energi og miljøplaner på lokalt plan)

Fødevaresikkerhed

Nødhjælps-/katastrofeassistance

 

Bo Johanson er medlem nr. 1000 i IUG. Medlemskabet har Bo fået igennem IUGs virksomhedsmedlemskab med Siemens. Siemens har gennem et virksomhedsmedlemskab kunne tilbyde deres ansatte et gratis medlemskab i IUG. Det er dette medlemskab Bo har valgt at gøre brug af. Som uddannet ingeniør i 1990 har han nået meget. Som engageret i lokalforeninger, og med en naturlig nysgerrighed for andre kulturer har Bo samlet set arbejdet 8 år i udlandet, blandt andet Indonesien, Pakistan, Egypten og mange flere steder.                                                                        

Med en stor portion ydmyghed til opgaven fortæller Bo at han gerne vil byde ind med løsninger, hvis nogle kan gøre brug af hans faglige viden. Netop denne filosofi forenes med IUGs mission om at stille faglig viden til rådighed, for at hjælpe dem der har brug for det. De mange år i felten, og særligt i udviklingslande, har kun bekræftet Bo i, at ingeniørarbejde kan hjælpe verdens fattigste.

Motivationen for at blive medlem i IUG var bundede i en baggrund fra andre humanitære foreninger i kombination med, at han har rejst meget i udviklingslande. Bo var derfor nysgerrig efter at se hvordan IUG udvikler projekter. Men nysgerrigheden stoppede ikke der. Bo har meldt sig ind i IUGs energigruppe og forsøger at engagere sig i denne. Selvom der endnu ikke har budt sig mulighed for så mange møder, ser Bo allerede nu at han kan få meget ud af sit medlemskab. Ved møderne får han nemlig mulighed for at høre om forskellige projekter, hvilke udfordringer de har, samtidig med at han møder nye mennesker. Bo arbejder til dagligt med energiomstilling, og derfor er energigruppen en oplagt mulighed for at se hvordan man rådgiver og implementerer løsninger på dette område i udviklingslande. Samtidig får Bo mulighed for at give sine input til projekterne samt hvilke problematikker der findes på området. Kombinationen af høj faglighed, og det at yde hjælp til selvhjælp er derfor en platform som Bo mener han kan få stort udbytte af.

IUG afholder løbende arrangementer der sætter fokus på højaktuelle problemstillinger, og hvordan man som IUG medlem kan hjælpe til løsningen af disse.

IUG afholder desuden løbende informationsaftner hvor man kan komme og høre mere om organisationen.

Vil du gerne være aktiv og vide hvordan du kommer ind i IUGs faglige grupper så kom til næste informationsaften afholdes d. 29. juni. Kl. 17.30 på Sankt Annæ Plads 16.

Tilmelding via dette link

Kontakt IUG

Ingeniører Uden Grænser
Kalvebod Brygge 33
1560 København V

Tlf.: 70 27 40 06
E-mail: kontakt@iug.dk


Daglig ledelse, projektinformation og samarbejde:

Peter Horne Zartsdahl, Generalsekretær
phz@iug.dk
+45 6067 7090

Sådan bidrager du:

Bliv medlem

Giv en donation

Besøg vores webshop


Når indbetalingen er godkendt, modtager du en bekræftelse via e-mail.

Bankoverførsel
Danske Bank
Reg nr: 3543
Konto: 3543626236

Husk at angive dit navn og e-mail.

 

Hvorfor blive støttemedlem?

Vælger du et støttemedlemskab er du ordinært medlem, samtidig med at du giver et støttebeløb.

Støttemedlemskabet er 400 kr. om året i kontingent, der trækkes automatisk én gang om året og et støtte beløb, som du selv vælger. Mindste støttebeløb er 300 kr., men større beløb er meget er velkomne.

Fordelen ved et støttemedlemskab er, at du kan få skattefradrag for alle dine bidrag, på nær de 400 kroner i kontingent, blot du oplyser dit CPR-nummer, når du melder dig ind.

Træk dit bidrag fra i skat

Alle bidrag op til 17.200 kr. kan trækkes fra i skat.
Ægtefæller har ret til at benytte hver deres fradrag - de nærmere regler for fradrag af donationer kan ses på SKATs hjemmeside

Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.