Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Rambøll Fonden donerer stort beløb til IUGs arbejde med grøn vækst i Sierra Leone

2023 tegner godt for klimaindsatsen og den grønne vækst i Sierra Leone. Med en flot donation fra Rambøll Fonden, vil Ingeniører Uden Grænser skabe grøn vækst i lokalsamfundet i Mendekelema i Kenema-distriktet.

 

Vækst og klima er tæt forbundet. I Sierra Leone, er øget indkomst og erhvervskapacitet for de fattigste afhængig af, at derudvikles grønne og bæredygtige vækststrategier så vækst ikke bliver på bekostning af klimaet. Med en flot donation på 716,814 kr. fra Rambøll Fonden, vil Ingeniører Uden Grænser skabe grøn vækst i Sierra Leone.

 

Ingeniører uden Grænsers frivillige, som tæller flere tekniske eksperter fra Rambøll, vil i samarbejde med den lokale partner og lokalsamfundet i Mendekelema i Kenema-distriktet, implementere en model for øget vækst og indkomst med afsæt i bæredygtige energikilder - så klimaet ikke bliver ”taberen” i arbejdet med at forbedre livsvilkårene og indkomsten for lokalbefolkningen.

 

I den forbindelse vil IUG etablere et grønt væksthus, der kan producere bæredygtig energi til virksomheder og til forarbejdning af landbrugsprodukter, så der kan skabes en målrettet erhvervsudvikling i lokalområdet, baseret på bæredygtige energikilder.

 

På nuværende tidspunkt har landsbyen ikke adgang til elektricitet og potentialet for at skabe grønne jobs er derfor betydelig.

 

Udover Rambøll Fonden har flere andre fonde valgt at donere til dette projekt, som forventes at blive sat i gang i begyndelsen af 2023.

 

 

 

 

Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.