Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Peter i Sierra Leone samme med IUGs samarbejdspartnere

Peter Kasozi, praktikant i WASH projekt i Sierra Leone

Peter er netop draget til Sierra Leone i praktik hvoraf tre måneder foregår i felten. Praktikken består bl.a. i at tilvejebringe adgang til rent vand for en mindre landsby på ca. 2000 indbyggere i Kenema distriktet, Sierra Leone via implementering af soldreven pumpestyring. Peter skal bl.a. følge anlægsprocessen af boring og monteringen af den soldrevne pumpe, støtte IUGs lokale partner Engineers without Borders - Sierra Leone, indsamle data i lokalsamfundet til kvalitetssikring af IUGs projekter og støtte den løbende supervisering af IUGs andre projekter i området. Yderligere skal Peter være med til at organisere lokalsamfundet om den nye installation, så lokalbefolkningen selv kan varetage vedligehold af installationen og opretholde det tilhørende betalingssystem, som er med til at sikre pumpens levetid og skaber udvikling for lokalsamfundet.

Peter er uddannet bygningsingeniør fra Aalborg Universitet i Esbjerg og har indtil denne praktik arbejdet ved ingeniørgruppen Varde. Peter blev introduceret til IUG allerede på 1. semester af sin uddannelse. I forbindelse med et projekt valgte Peter og hans gruppe at arbejde med en case fra IUG, og allerede der sagde Peter ”det er det her jeg vil”. Hans forhenværende studiegruppe var derfor heller ikke overrasket over at Peter nu var kommet i praktik i IUG; det var bare et spørgsmål om tid – udtrykker Peter.  

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.