Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Traditionel forbrændingsovn på en sundhedsklinik i Sierra Leone

Nichlas skal bygge forbrændingsovne til sundhedsklinikker i Sierra Leone

Nichlas Halberg Madsen er ny praktikant i Ingeniører Uden Grænser. Han rejser til Sierra Leone den 2. september, hvor han i tre måneder skal hjælpe med at bygge små forbrændingsovne på 8 sundhedsklinikker i landsbyer i Kenema-området. Herudover skal Nichlas også assistere de øvrige IUG projekter i Sierra Leone.

Ovnene skal sikre, at klinikkerne bedre kan komme af med medicinrester, brugte nåle og sprøjter samt andet farligt affald, der løbende kommer på en sundhedsklinik. På denne måde kan brugte nåle ikke blive genbrugt og derved sprede sygdomme som hepatitis og HIV.

Selve ovnen er en klassisk ovn af mursten, men med et støbt fundament og integreret opsamling af aske og nålerester. Som en del af projektet bliver personalet også undervist i affaldshåndtering og bæredygtighed.

IUG’s nye praktikant Nichlas er 26 år og uddannet diplomingeniør i byggeri og infrastruktur fra DTU. Nu læser han en kandidat i teknoantropologi på Aalborg Universitet i København.

”Jeg har aldrig været i Afrika før, men elsker at rejse. Jeg glæder mig til kulturændringen og projektet – det er ikke det mest tekniske projekt, men det kræver meget planlægning, fordi det støbte fundament skal tørre i lang tid,” fortæller Nichlas. Nichlas har tidligere studeret i Australien og hjulpet flygtninge rundt om i verden.

”Jeg er af den tro, at mennesker der kæmper for overlevelse i form af mad og drikke samt tryghed, ikke også har ressourcerne til at tænke bæredygtigt og passe på naturen, selvom det kan være i deres interesse. Mit drive og overbevisning er derfor IUG´s og deres samarbejdspartnere store værdiskabende effekt for befolkningen i de områder, de kommer ud i - og deres fremtidige muligheder,” siger han.

Nichlas er IUG's nye praktikant i Sierra Leone

Læs mere om projektet

Følg IUG’s Instagram, hvor Nichlas kommer til at lave opdateringer fra sin hverdag i Sierra Leone.

Følg IUG på

Støt IUG

79443

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.