Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Foto: Nana Kofi Acquah, Oxfam

Fælles møde mellem Oxfam IBIS og Ingeniører Uden Grænser: Hvordan kan landmænd tilpasse sig til klimaforandringerne i Vestafrika?

For at gøre det muligt for fattige småbønder at tilpasse sig til klimaforandringerne, bør den private sektor være involveret i at udvikle og finansiere løsninger. Gennem et projekt i Vestafrika har Oxfam IBIS i nogle år prøvet på at bane vejen for partnerskaber mellem den private - og offentlige sektor samt civilsamfundet. Et partnerskab der kan udvikle løsninger, som småbønderne i en region, der allerede er hårdt ramt af klimaforandringer, kan drage nytte af.

I løbet af dette fælles møde vil vi se på oplevelser med tilpasning fra det CISU finansierede Oxfam IBIS projekt og projekter fra Ingeniører Uden Grænser. Sammen med deltagerne vil vi sammen genere nye idéer til hvordan fx udfordringer i vandforvaltning kan løses ved at involvere den private sektor.

I løbet af de sidste uger har både Helene Gjerding, Climate Change Consultant i Oxfam IBIS og Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i Ingeniører Uden Grænser (IUG) besøgt Vestafrika (henholdsvis Ghana og Sierra Leone) og vil dele friske indtryk til mødet.

Tid: Tirsdag den 20. Februar kl. 17:30-19:30

Sted:  Oxfam IBIS, Vesterbrogade 2B, 1620 København V

Mødet vil være på engelsk og der vil være en lille forfriskning.

Tilmeld dig mødet

 

Dagsorden:

  • Velkommen og kort introduction til Ingeniører Uden Grænser og Oxfam IBIS
  • ”Klimaforandringer påvirker allerede fattige småbønder i Vestafrika. Vi kigger på udfordringer og mulige løsninger identificeret af projektet og et omfattende studie med 400 bønder og et katalog med inspirerende løsninger” - Helene Gjerding, Climate Change Consultant i Oxfam IBIS.
  • ”Ingeniører Uden Grænser – oplevelser med vand, sanitet og hygiejne (WASH) i Vestafrika” - Dorte Lindegaard Madsen, Generalsekretær i Ingeniører Uden Grænser
  • ”Partnerskaber for markedsudvikling i landbruget i Ghana med fokus på samarbejde mellem private virksomheder og offentlige institutioner. Briefing om et IUG-projekt under forberedelse” – Jan Østrup, tovholder på det fagtematiske netværk for Fødevaresikkerhed i Ingeniører Uden Grænser.
  • Diskussion – feedback på præsentationerne, dele og generering af idéer og mulige løsninger, som småbønderne kan drage nytte af, især i forhold til vandforvaltning. Faciliteret af Helene Gjerding.

Se invitationen på pdf

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Følg IUG på

Modtag IUGs nyhedsbrev

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 
Vidste du at...

i Kétao, Togo, er der ingen toiletter? Derfor arbejder IUG for at forbedre de sanitære forhold.