Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
IUG's sekretariat og praktikanter i julestemning. Sekretariatet holder også juleferie fra 22/12 og er tilbage 2/1 2019.

Historisk travlt år for Ingeniører Uden Grænser

Her ved juletid ser jeg som formand tilbage på et særdeles godt år i IUG, som på mange måder har været historisk.

I løbet af 2018 har frivillige i IUG tilsammen været over 500 dage på mission og vores arrangement til World Toilet Day den 19. november var også det største af sin slags. Vi oplever også en stadigt stigende interesse fra virksomheder og organisationer, som ønsker at samarbejde med os og en stor tilgang af nye medlemmer og aktive frivillige.

Det har været et travlt år med mange projekter – både dem under udvikling, implementering og afsluttede. Faktisk har IUG i øjeblikket 27 aktive projektgrupper. Det er vores projekter, der er kernen i IUG, så stor tak til alle jer, der yder en indsats for nogle af verdens fattigste og dermed bidrager til FN’s Verdensmål for bæredygtig udvikling.

Situationen i verden omkring os, blandt andet og desværre med historisk mange mennesker på flugt fra nød og fattigdom, bekræfter mig i, at vores indsats i IUG er rigtig vigtig og at det vi bidrager med er utroligt vigtigt for dem vi når med vores indsats.

I år har IUG haft stor fokus på vores samarbejde med de tekniske uddannelser og har besøgt DTU, Syddansk Universitet samt maskinmesterskolerne i Fredericia, Aarhus og Esbjerg. Vi håber, at indsatsen gør, at flere unge ingeniører og maskinmestre ser mulighederne for at kombinere deres faglighed med udviklingsarbejde.

For nylig har vi fået tilsagn om donationer til vores projekt med en erhvervsskole for handicappede unge i Kenema, Sierra Leone (Opportunity Training Center). Som formand er jeg utroligt glad for, at vi kan arbejde med denne udsatte gruppe. Dette projekt netop IUG’s fokus på at nå de fattigste af vores medmennesker og sikre at de også bliver en del af udmøntning af vores fælles verdensmål og at ingen lades tilbage.

Vi ser også frem mod nye aktiviteter i 2019 med renovering af sundhedsklinikker i landdistrikterne i Sierra Leone finansieret delvist af Bygma Fonden. Arbejdet i Zimbabwe ser nu også ud til at kunne gå i gang, da der også er kommet donationer her og i lande som Bolivia og Uganda er der også spændende planer for 2019. Endelig vil det kommende år også byde på øget fokus på intern læring og træning så vi sammen kan blive endnu bedre til det vi ønsker at udrette verden over.

Husk, at du nemt kan give en julegave til alle dem, IUG arbejder for eller tilmelde dig løbende donation. Du kan få skattefradrag for op til 15.900 kr. i 2018, hvis du oplyser dit CPR-nummer.

Med ønsket om en glædelig jul og et godt nytår.

Bent Michael Nielsen

formand for Ingeniører Uden Grænser

Støt IUG på MobilePay

doner et valgfrit beløb på 79443

Følg IUG på

Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal forbedre mennesker liv i udviklingslande.