Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

IUG-projektgruppe blandt finalisterne i internationalt mentorprogram

IUGs projektgruppe Freetown Lagoon Cleanup er blandt de ni finalister i den internationale Ocean Resilience Innovation Challenge (ORIC).

De udvalgte finalister, sigter alle mod at styrke havmiljøet og opbygge modstandsdygtige kystsamfund i områder, der er sårbare overfor klimaforandringer gennem innovative løsninger. Nu får de mulighed for, at styrke deres projekter endnu mere.

Freetown Lagoon Cleanup har fokus på at opsamle affald i floden og havet ved Sierra Leones hovedstad Freetown.

At plastaffaldet ender i havet, har enorme konsekvenser – ikke kun for de lokale borgere, der er afhængig af floderne som kilde til vand og havet til ernæring, men for alle på globalt plan, da havplastforurening i sidste ende kommer til at berøre os alle.

Derfor har en gruppe af IUG-frivillige startet The Freetown Plastic Clean-up Project og er gået sammen med den lokale partner Green Scenery Sierra Leone om, at undersøge mulighederne for at opsamle og genanvende plastaffaldet, inden det forsvinder ud i verdenshavet. Læs mere om projektet her

Internationalt mentorprogram

Gennem det internationale netværk Ocean Risk and Resilience Action Alliance (ORRAA), vil de udvalgte organisationer få styrket deres koncept sammen med en mentor, deltage i et ledelsesseminar og får efterfølgende mulighed for at pitche deres projekt til internationale donorer, som er interesserede i at investere i bæredygtige løsninger havmiljøløsninger.

Læs mere om programmet her

 

 

 

Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.