Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Du kan hjælpe via en donation til: reg nr: 3543 Konto: 3543626236 eller via MobilePay 71799406 (mærk indbetaling med SL aug 2017)

IUG og partner EWB SL hjælper ofrene for mudderskred og oversvømmelser i Sierra Leone

IUG sendte i går nødhjælpsekspert Craig Williams til Freetown for at bistå vores partner Ingeniører uden Grænser Sierra Leone (EWB SL) med at koordinere og styre nødhjælpsindsatsen efter de voldsomme mudderskred og oversvømmelser i hovedstaden for en måned siden. De fattigste bydele er hårdest ramt.

Næsten 9.000 mennesker – heraf mange børn, gravide og ammende kvinder - har måtte forlade deres hjem som følge af mudderskreddet og bor nu i midlertidige lejre, der ofte ender med at blive permanente. Over 1100 personer er omkommet og mange er stadig savnet.

Midlertidige lejre bliver ofte i disse situationer til permanente townships og det er afgørende, at disse områder hurtigst muligt får stabil adgang til rent drikkevand, så risikoen for udbrud af kolera og tyfus mindskes. Lige nu transporteres vand i tankbiler og fordeles i poser – dette er en meget dyr og holdbar løsning.

Lokalt kendskab

I samarbejde med EWB-SL skal Craig Williams møde alle de centrale aktører i lokalområdet området samt sikre en kontakt ind i det nationale nødhjælpsteam omkring vand og sanitet, for hurtigst muligt at identificere hvor IUG og partner kan være relevante i at etablere adgang til rent drikkevand.

EWB SL har et stærk lokalt netværk i de berørte townships, og har arbejdet i de berørte områder igennem de sidste mange år. Vores tilstedeværelse og vores partners lokalkendskab giver den bedst mulige garanti for at vi hjælper, der hvor der er mest brug for det samt sikre inddragelse af den nødstedte befolkning i området.

Støt IUG’s nødhjælpsarbejde i Sierra Leone

Vi har brug for al den støtte vi kan indhente og beder om din hjælp. Du kan støtte arbejdet økonomisk via en donation til: Reg nr: 3543 Konto: 3543626236 eller via MobilePay på 71799406 (mærk indbetaling med SL aug 2017)

Kontakt IUG

Ingeniører Uden Grænser
Kalvebod Brygge 33
1560 København V

Tlf.: 70 27 40 06
E-mail: kontakt@iug.dk


Daglig ledelse, projektinformation og samarbejde:

Ida Eddy Sørensen, Konstitueret generalsekretær
ies@iug.dk
+45 7179 6127

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.