Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
DINNødhjælp er stiftet af danske Anja Ringgren Lovén.

IUG og DINNødhjælp opfører børnehjem til Nigerias heksebørn

Et nyt børnehjem ledet af DINNødhjælp og med teknisk rådgivning fra IUG har set dagens lys i Nigeria. Her kan op til 60 udstødte “heksebørn” se frem til et tryggere liv.

I den nigerianske delstat Akwa Ibom er et nyt børnehjem tæt på at stå færdigt, og mellem 35 og 40 børn er allerede flyttet ind i de nye gemakker. I spidsen for projektet og den daglige drift står den danske hjælpeorganisation DINNødhjælp, der hjælper Nigerias udstødte heksebørn, hvis familier har udstødt børnene på grund af overtroiske anklager om hekseri. I forbindelse med børnehjemmet har Ingeniører Uden Grænser støttet med teknisk rådgivning, herunder et solcelleanlæg, der sikrer en fast og bæredygtig forsyning af elektricitet. Det fortæller IUGs projektleder Martin Maribo:

"I Nigeria er elnettet overbelastet og elproduktionen utilstrækkelig, og det kan resultere i månedlange strømafbrydelser. Derfor har IUG hjulpet med at opstille et solcelleanlæg med batterier, der giver strøm til alt fra belysning, computere, ventilatorer og køkkenudstyr," siger han.

Solcelleanlægget gør børnehjemmet uafhængigt af det usikre, nationale elnet, og samtidig slipper man for at bruge dyre, ineffektive og forurenende diesel- og benzingeneratorer, som ellers er udbredte nødløsninger, når elnetværket går ned.

"Solcelleanlægget er langt mere driftssikkert, økonomisk og skånsomt for miljøet," siger Martin Maribo.

 

 

Et trygt hjem til heksebørnene

Byggeriet af det nye børnehjem har været undervejs siden 2016 og har i alt plads til 60 beboere. Foruden to sengestuer og en forsamlingshal er der opført lokaler til undervisning, køkken og administration.

Indtil for to år siden holdt børnehjemmet til i lejede bygninger 100 km derfra i Akwa Iboms delstatshovedstad, Oyu, men en tragisk nat forrige år blev børnehjemmet angrebet af en bevæbnet bande, der stjal værdier og forgreb sig på børnene.

"Det var nogle helt uhyrlige ting, børnene blev udsat for, og derfor besluttede DINNødhjælp at flytte børnehjemmet til et mere sikkert område," siger Martin Maribo.

Han forklarer, at hetzen mod heksebørn er udbredt i store dele af Nigeria, og at man som noget af det første under opførelsen af det nye børnehjem byggede en sikkerhedsmur rundt om byggepladsen. Dertil har børnehjemmet tilknyttet vagter mod tyve og røvere, og DINNødhjælp laver oplysningskampagner og er i kontakt med nogle af familierne i et forsøg på at få børnene tilbage til deres forældre under trygge forhold.

Det kan tage lang tid at ændre fordommene og overtroen omkring heksebørn i Nigeria, og Martin Maribo er glad for at IUG støtte DINNødhjælp i dette vigtige arbejde.

Læs mere om DINNødhjælp

 

Modtag IUGs nyhedsbrev

    First Name:
* Din e-mail: 
Fornavn: 
Efternavn: 

Følg IUG på

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.