Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Etablering af latriner i Sierra Leone

IUG markerede Verdens Toiletdag m. HOFOR

Sammen med HOFOR markerede IUG d. 22. november Verdens Toiletdag, for at sætte fokus på toilettets evne til at forebygge dødelige sygdomme. 

1.000.000.000 mennesker har ingen adgang til sanitære forhold, og 2.400.000.000 mennesker mangler adgang til ordnede sanitære forhold.  Hvert år dør 315.000 børn af diarré som følge af dårlige sanitære forhold, og kolera er en konstant tilbagevendende epidemi i mange udviklingslande.   

I anledningen af FNs World Toilet Day satte IUG sammen med HOFOR fokus på vigtigheden af ordnede sanitære forhold i et udviklingsperspektiv.

Dagen bød på rundvisning på Energi- og Vandværkstedet, hvor der bogstavligt talt blev dykket ned i latrinet.

Jes Clauson-Kaas fra HOFOR satte toilettets betydning i et historisk perspektiv; og Indlæg fra henholdsvis: miljøingeniør Henrik Breghøj fra Københavns Universitet, Niels Henrik Johansen fra EviClean satte fokus på sanitære forhold i et udviklingsperspektiv. Niels Henrik Johansen fremviste desuden sit pilotprojekt med betalingstoilet og dertilhørende badefaciliteter i Kampala, Uganda og kunne berette om hvordan undervisning og oplysning har skabt en adfærdsændring hos lokalbefolkningen. 

 

Vidste du at...

den forventede levealder i Sierra Leone er cirka 52 år. Det er en af verdens laveste.