Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Klinikken i Hangha er en af de fire udvalgte klinikker, der får installeret solceller i løbet af foråret.

IUG installerer solceller på sundhedsklinikker i Sierra Leone

I Sierra Leones landdistrikter er adgang til elektricitet praktisk taget ikke-eksisterende – derfor har de lokale sundhedsklinikker ikke lys efter solnedgang, og har ikke et køleskab til fx medicin og vacciner.

Denne udfordring søger et nyt projekt i Ingeniører Uden Grænser at løse – fire sundheds- og fødeklinikker i Kenema området i Sierra Leone skal nemlig have adgang til bæredygtig energi. Solcellerne er lige nu på vej med container til Sierra Leone, og forventes at blive installeret i foråret.

De fire klinikker servicerer i alt 10.100 personer i lokalområdet, og tre af klinikkerne er fødeklinikker, hvor der samlet er mere end 500 fødsler om året. Med elektricitet i klinikkerne bliver fødslerne mere sikre, fordi sundhedspersonalet bedre kan se, hvis fødslen sker efter mørkets frembrud. Derfor skønnes det, at dødeligheden i forbindelse med fødsler falder – og med en spædbørnsdødelighed på 94 ud af 1000 levendefødte er der et stort behov for at forbedre statistikken. Til sammenligning er spædbørnsdødeligheden 3 ud af 1000 i Danmark.

For at sikre medicinkøleskabets levetid bedst muligt, bliver solcellerne installeret som to separate systemer – på denne måde er man også altid sikret elektricitet til lamperne.

Støt IUG

79443

Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal forbedre mennesker liv i udviklingslande.