Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Fra venstre: Dorte Lindegaard Madsen, Vindergruppen fra 180 Degrees, Ida Højgaard, frivillig i IUG

IUG-gruppe vinder bedste projekt i 180 Degrees

Ingeniører Uden Grænser har indgået samarbejde med 180 Degrees Consulting, der består af studerende, der hjælper NGO’er med forretningsudvikling. I december vandt gruppen, der arbejdede for IUG og partner Opportunity Training Centre prisen for det bedste projekt, der gjorde størst forskel.

”Vores mission er at medvirke til at skabe social impact – altså at gøre en forskel. Hvert semester bliver 30 studerende inddelt i seks grupper, der arbejder med hver deres organisation,” siger Rasmus Christensen, der er leder af 180 Degrees Consulting i København og selv læser MSc International Business and Politics på CBS. I løbet af perioden arbejder de studerende med en problemstilling og får sparring og værktøjer undervejs.

I Ingeniører Uden Grænser har man også været glade for samarbejdet, hvor gruppen af studerende har arbejdet med OTC, der er en erhvervsskole for handicappede i Sierra Leone.

”180 Degrees kan hjælpe med at analysere markeder, som vi opererer med i vores projekter. På den måde får vi en bedre økonomisk bærdygtighed i projekterne. Den økonomiske synsvinkel bidrager til en mere holistisk tilgang, hvor vores tekniske løsninger jo spiller sammen med en lille lokal økonomi,” siger Dorte Lindegaard Madsen, generalsekretær i IUG. Hun fortsætter: ”Hvis de fattige befolkninger, IUG arbejder med, skal kunne få den fulde nytte af vores løsninger, skal vi også forstå den økonomi, vi arbejder i”.

Agnieszka, Laura, Joshua, Mira og Sandra under præsentationen til afslutningen, hvor de vandt.

 

Projektet med Opportunity Training Centre og IUG er et godt eksempel på, hvordan de frivillige studerende i 180 Degrees arbejder.

”Foruden at hjælpe nonprofit organisationer og sociale entreprenører er formålet også at vise de her talentfulde unge studerende glæden ved at arbejde i denne type organisation og i samarbejde med de to konsulentvirksomheder at træne dem i forskellige tankemønstre og metoder til at blive endnu mere effektive i deres fremtidige arbejdsliv,” fortæller Rasmus Christensen.

Om projektet siger han følgende: "IUG gruppen lavede en rigtig fin analyse af Opportunity Training Center i Sierra Leone, hvorigennem de forsøgte at øge effektiviteten af centeret, så det kunne blive selvkørende økonomisk. Hertil kom gruppen med nogle forslag i forhold til at øge optaget af studerende, samt at lave skift i det udbud af fag, man leverer i centeret. Alt dette er lavet ud fra idéen omkring en tredobbelt bundlinje og resultatet er beregnet til at øge driftsresultatet med 18,6% og derved gøre centeret selvkørende."

Læs mere om 180 Degrees Consulting i København

Følg IUG på

Vidste du at...

IUG har hjulpet over 50.000 mennesker i Sierra Leone med at få adgang til rent drikkevand.