Støt IUG
Kontakt Bliv medlem
Installation af latriner i Sierra Leone

Invitation til markering af Verdens Toiletdag

Dyk ned i latrinet og sæt 2.400.000.000 manglende latriner på dagsordenen

Sammen med HOFOR sætter Ingeniører uden Grænser fokus på hvor vigtig adgang til sanitære forhold er i et udviklingsperspektiv. Første del af programmet dykker ”i bogstavelig forstand” ned i vores sanitære historie her i Danmark. Med oplægsholder Jes Clauson-Kaas sætter vi fokus på toilettes udvikling og evne til at redde liv, og binder dette sammen med de problemer vi ser i udviklingslande med dårlig sanitet og kolera. Efterfølgende ser Henrik Bregnhøj og Niels Henrik Johansen på, hvordan vi griber problematikken an - når det nu er SÅ svært at få folk på latrinet. Med fokus på udviklingslande, tager vi diskussion af mulige tilgange til at få skaffet adgang til bedre sanitære forhold. 

      

Dato: 22. november kl. 17.00 til 19.30

Sted: Valby Vandværk ved Damhussøen. Roskildevej 213, 2500 Valby, Kbh. http://energiogvand.dk/da/forside/
 
TILMELDING HER

Program:

  1. Velkomst v. IUG og ENERGI & VAND
  2. Kort præsentation af IUG og dets fokus på vand og sanitet
  3. En tur igennem toilettet og besøg på et enkelt værksted i ENERGI & VAND.
  4. Toilettets udvikling og evne til at redde menneskeliv. Kort historisk view på udvikling af bedre sanitære forhold - problemer som er datid i et dansk perspektiv er nutid i mange udviklingslande v. Jes Clauson-Kaas, HOFOR  Pause
  5. Sanitet i et udviklingsperspektiv – hvad kan man gøre, når det bare er SÅ svært? v. Henrik Bregnhøj, kemi/miljøingeniør og har arbejdet med undervisning og kapacitetsopbygning inden for vand og sanitet i ulande i 25 år, på DTU, KU, SWECO og Cowi. Herudover er Henrik frivillig projektleder på vandprojekter i Indien gennem 13 år for UBU, Ulandsforeningen for Bæredygtig Udvikling.
  6. Kommercielle latriner i Uganda – de første resultater og hvordan udbreder man koncept? Opfølgning på Røde Kors’ samarbejde med Enviclean omkring brugerbetaling på off. toiletter i Uganda (tema på IUGs markering af World Toilet Day 2015) v. Niels Henrik Johansen, ENVICLEAN  
  7. Afsluttende debat – åben mikrofon og dialog med oplægsholdere.

Vel mødt . Evt. spørgsmål rettes til IUG på telefon 70 27 40 06 eller påinfo@iug.dk 
 

 

Vidste du at...

cirka 87% af befolkningen i Sierra Leone ikke har adgang til det nationale el-net? Derfor arbejder IUG for at etablere solcellesystemer i landsbyer.