Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Innovative studerende fra SDU belønnes med IUG-pris

Ingeniørstuderende fra Det Tekniske Fakultet på Syddansk Universitet har i efteråret 2022 haft til opgave at give deres bud på, hvordan plastproblemer kan løses i Freetown i Sierra Leone. Det kom der mange flotte bud på.

 

Opgaven var stillet af Ingeniører Uden Grænser i tæt samarbejde med frivillige fra den rådgivende ingeniørvirksomhed DIS, som har været med på sidelinjen under hele Experts in Teams-forløbet på Syddansk Universitet.

 

Det kom der rigtig mange spændende og innovative ideer ud af og på årets sidste efterårsdag præsenterede de fem projektgruppers deres forslag. Ved samme lejlighed blev den gruppe med den bedste idé belønnet med IUG prisen.

 

Gruppen havde lavet et rigtig flot projekt omkring håndtering og genanvendelse af plast i Freetown med henblik på videresalg og kom med en rigtig flot og solid analyse med stor indlevelse.

 

Blandt andet havde de set på, hvordan plasticaffaldet kan sorteres og rengøres samt granuleres ved hjælp af en palmeoliepresser med henblik på salg i dialog med IUGs lokale virksomhedspartner i Freetown.

 

IUG har derfor inviteret gruppen til København i det nye år for at sparre med IUGs projektgruppe, som arbejder med affaldsproblematikker i Freetown.

 

IUG ser frem til at gentage samarbejdet med SDU ved næste års EiT-forløb i efteråret 2023, som er blevet muligt gennem en bevilling fra den nye GLOBUS-pulje. Læs mere om projektet her

 

Vidste du at...

spædbørnsdødeligheden i Sierra Leone er på 82 ud af 1000 levendefødte? Det er det andet højeste tal i verden.