Støt IUG
Kontakt Bliv medlem

Ingeniører uden Grænser vinder CSR Partnership Prize 2015

Partnerskabet mellem Ingeniører uden Grænser, SOS Børnebyerne, Solar Group og Siemens Danmark bar onsdag aften frugt i form af en flot anerkendelse af vores CSR-samarbejde. Ved det stort anlagte CSR Awards i Vejle blev partnerskabet hædret med CSR Partnership Prize 2015.

"Det er helt fantastisk for en organisation som Ingeniører uden Grænser at vinde en sådan pris", fortæller IUG's formand, Steen Frederiksen, "Det er et utroligt stort og flot cadeau til alle de frivillige i IUG og deres indsats. Med prisen følger ikke blot en anerkendelse af IUG og organisationens arbejde. Vi bliver også bestyrket i vores tro på, at vi faktisk gør noget rigtigt, og at der bliver lagt mærke til vores frivilliges høje, professionelle tilgang til det at gøre en forskel for mennesker i udviklingslande, som forbedrer deres levevilkår betydeligt. Det sætter vi stor pris på."

CSR Awards - meget mere end en prisuddeling

Under overskriften "Hvordan kan CSR bidrage til vækst i fremtiden?" var erhvervsfolk, politikere, organisationer og eksperter samlet til en en-dags lang konference d. 7. oktober i DGI Huset Vejle. Konferencen og det efterfølgende CSR Award show var arrangeret af CSR Fonden for at give interesserede parter lejlighed til at diskutere og debattere vigtigheden af CSR-samarbejder på tværs af faglige og geografiske grænser i en globaliseret verden.

Konferencen blev rundet af med CSR Award show onsdag aften, hvor Ingeniører uden Grænser sammen med SOS Børnebyerne, Solar Group og Siemens Danmark vandt prisen i kategorien CSR Partnership Prize for partnerskabsprojektet på Zanzibar, hvor et større renovationsarbejde er i gang i SOS Børnebyen. Projektet har fokus på bæredygtige løsninger, som blandt andet vil resultere i en optimering af børnebyens ressourceforbrug.

CSR Fondens CSR Partnership Prize belønner et CSR-partnerskab, som er skabt på tværs af enten virksomheder, offentlige organisationer, foreninger, NGO'er og brancher med det formål at løse en samfundsnyttig opgave.

At valget faldt på netop IUG og partnere skyldtes, ifølge juryen, at partnerskabet er udtryk for et mangfoldigt og innovativt samarbejde, som går på tværs af kommercielle virksomheder og NGO'er. Partnerskabet bidrager til en bæredygtig udvikling på Zanzibar gennem forbedrede levevilkår og uddannelse til de lokale beboere. Samtidig rummer partnerskabet perspektiver, hvad angår nytænkning med en model, som kan videreudvikles til gavn for alle parter.

Vidste du at...

ved at være frivillig i IUG er du med til at arbejde for FNs verdensmål for bæredygtig udvikling, som skal forbedre mennesker liv i udviklingslande.